Review: Asustor AS7004T

Software

Qua software beschikt de NAS over vele mogelijkheden. Asustor heeft de NAS uitgerust met het ADM software systeem. ADM beschikt standaard over vele mogelijkheden naast het flinke aanbod via de app store voor eventuele extra software pakketten. ADM 2.3 is de laatste versie van het systeem, ADM is gebaseerd op Linux en is verder ontwikkeld op basis van de Linux kernel door het team van Asustor. Met de 2.3 interface heeft Asustor een volledig nieuw uiterlijk toegevoegd in combinatie met nieuwe apps.

Asustor-file-explorer

Asustor-ram

App Central

App Central is de aanwezige app store, in deze store vind je vele apps welke je vanuit de interface kan installeren op de NAS. Gezien de HDMI output heb je veel mogelijkheden en keuze tussen software. De lijst is te groot om in zijn geheel te benoemen maar er zijn een aantal interessante applicaties aanwezig.

App Central

Download Center is de aanwezige download portal van Asustor waarmee je eenvoudig torrents en overige downloads kan downloaden vanaf de NAS. Het toevoegen van bestanden gaat via een file of URL, de URL is vooral voor torrents van toepassing.

Asustor Portal is een applicatie welke volledig is gericht op de multimedia functionaliteiten van de NAS. Via de HDMI display output kom je in de portal, hiermee kan je eenvoudig verschillende multimedia functionaliteiten openen, waaronder YouTube, XBMC en Surveillance.

Via de HDMI output is het tevens mogelijk om een volledige versie van Chrome te installeren, Chrome is standaard aanwezig in de app store en werkt onder andere via de HDMI ouput. Door de USB aansluiten heb je de mogelijkheden om een draadloos toetsenbord aan te sluiten, uiteraard kan je de NAS ook bedienen vanaf je smartphone of tablet.

XBMC en Kodi

XBMC/ Kodi is ook een van de ondersteunende mediaplatformen, XBMC is aanwezig via de HDMI output naast ADM, Chrome, YouTube en Surveillance. XBMC kan op de AS70 series draaien op zowel 2160P als 1080P, tevens is er ondersteuning voor XBMC versie 13.2 en Kodi. Het streamen van 4K via de HDMI is in de praktijk geen probleem, dit komt voornamelijk door het gebruik van krachtige hardware en een desktop processor met voldoende rekenkracht.

In de App store van Asustor zijn de volgende versies aanwezig:

  • Kodi 14.0.124
  • XBMC 13.2.296

XBMC/ Kodi werkt via de app AiRemote en de Asustor Remote, dit is een draadloze remote welke is gericht op de functionaliteiten van de Asustor NAS, voornamelijk bedoeld voor de multifunctionele functionaliteiten.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS7004T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIEOVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelAndroid 5.0 update binnenkort beschikbaar voor Galaxy A3, A5 en A7
Volgend artikelVerbruikt GPS data?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here