Review: Asustor AS7004T

Conclusie

De afgelopen tijd heeft Asustor zeker niet stil gezeten. Het bedrijf blijft de producten en applicaties verbeteren en voorzien van nieuwe functionaliteiten, de Asustor AS7004T is daar een goed voorbeeld van, de krachtige NAS welke voornamelijk is geschikt voor de high-end applicaties en mediatoepassingen beschikt over krachtige hardware, met voldoende uitbreidingsmogelijkheden qua RAM en interne storage. Vooral de snelle Intel Core i3 processor doet goed zijn werkt in  de NAS, dit komt voornamelijk omdat er een fysieke desktop processor aanwezig is.

DSC_0661

De NAS is zeker niet de goedkoopste NAS op de markt, maar wel een van de snelste in zijn prijscategorie met het uitgebreide feature pakket, de concurrentie waaronder Synology en Qnap hebben maar weinig NAS modellen op de markt welke de beschikking hebben over een HDMI output en een spdif uitgang. Tevens zijn er voldoende mogelijkheden waaronder USB 3.0, HDMI en een remote control ondersteuning. Standaard beschikt de NAS over 2GB aan RAM met een eventuele uitbreiding tot 16GB, hiermee is er een grote upgrade mogelijkheid.

AS7004T-NAS

Software

Qua software heeft Asustor ook flinke stappen doorgemaakt. De ADM software heeft enkele maanden geleden een grote upgrade meegekregen, ADM 2.4 is de meest recente versie van ADM welke aanwezig is op de Asustor NAS. Deze versie heeft vele verbeteringen en nieuwe functionaliteiten waaronder SSD TRIM ondersteuning. Ook heeft Asustor in ADM 2.4 een verbeterde encryptie toegevoegd voor gedeelde mappen. Sinds de vorige grote update is de interface volledig aangepast naar een moderne interface.

Waarmee de NAS voornamelijk onderscheiding maakt in vergelijking met de andere producten is de ondersteuning voor XBMC en KODI. In de App store van Asustor zijn de volgende versies aanwezig:

  • Kodi 14.0.124
  • XBMC 13.2.296

Wat ons betreft is dit dan ook een van de meest interessante NAS-apparaten die je op dit moment kunt aanschaffen, zeker gezien de performance en de mogelijkheden voor de media functionaliteiten. Gezien de snelle ontwikkelingen van Asustor verwachten wij dat er binnenkort veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd zullen worden.

Sterke punten

  • Kwaliteit verhouding
  • Krachtige Intel i3
  • RAID mogelijkheden
  • 4-bays
  • Stil en energiezuinig
  • Linkaggregatie mogelijk
  • Hardwarematige encryptie
  • Uitbreiding RAM mogelijk tot 16GB
  • Ondersteuning voor XBMC en Kodi
  • S/PDIF aansluiting

Verbeter punten

  • Prijzig voor thuis gebruik

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS7004T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelAndroid 5.0 update binnenkort beschikbaar voor Galaxy A3, A5 en A7
Volgend artikelVerbruikt GPS data?
review-asustor-as7004tDe Asustor AS7004T is een zeer goede NAS welke voornamelijk geschikt is voor de multimedia functionaliteiten. De NAS beschikt over voldoende schaalbaarheid om het interne RAM geheugen te upgraden tot 16GB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in