Review: Wolfgang AT-AS45LTE 4G smartphone

De AT-AS45LTE Smartphone

De Wolfgang AT-AS45LTE is een mid-range smartphone welke de beschikking heeft over een gemiddeld  4,5-inch scherm. Een redelijk normaal formaat voor smartphones rond het mid-range segment. Wolfgang heeft het 4,5-inch scherm uitgerust met een resolutie van 960×540 pixels. Gezien het gemiddelde formaat is de kwaliteit redelijk. Dit komt doordat de pixeldichtheid in vergelijking met een 5-inch scherm hoger is. Waardoor meer pixels per inch.

DSC_0745

Snapdragon chipset

Wolfgang heeft de Wolfgang AT-AS45LTE uitgerust met een Snapdragon processor, hiermee wijkt het bedrijf af van de bekende en vooral goedkope Mediatek chipsets. Snapdragon is op dit een van de grootste bedrijven qua ontwikkeling van mobiele chipsets. Zo gebruikt HTC, Samsung, Sony en Motorola ook Snapdragon processoren bij zowel mid-range als high-end smartphones.

De Snapdragon 410 welke aanwezig is beschikt over vier 64-bit kernen welke draaien op een snelheid van 1,4Ghz. De Snapdragon 410 wordt ondersteund door een Adreno 306 GPU. De chip, een 28nm SoC met vier Cortex A53-processorkernen is voornamelijk gericht op de mid-range smartphones. Qualcomm heeft qua ondersteuning maximaal een 13 megapixel camera toegevoegd, de Wolfgang AT-AS45LTE moet het doem met een 8 megapixel camera aan de achterzijde. Tevens beschikt de chipset over 4G ondersteuning.

Design

De smartphone is voorzien van een hard plastic behuizing welke is voorzien van een achterzijde met een glimmende coating. Het materiaal gebruik is van vrij hard plastic, maar helaas wel vrij glad. De achterzijde van de smartphone is een apart deel welke je kan verwijderen om zo de sim te monteren en eventueel de accu te vervangen, tevens is er aan de achterzijde een microSD aansluiting voor een geheugenuitbreiding.

DSC_0753

DSC_0749

Dankzij zijn 4,5”-scherm is de smartphone redelijk compact gebleven. Vooral doordat er rondom het scherm dunne bezels aanwezig zijn. De randen van de smartphone. De smartphone maakt ook gebruik van drie capacitieve knoppen waaronder; menu, home en terug.

De smartphone wordt geleverd met een aantal accessoires, zoals we gewend zijn bij de Wolfgang smartphone het complete standaard pakket met de volgende accessoires:

  • Oplader
  • USB kabel
  • Headset
  • Handleiding

Specificatie’s Wolfgang AT-AS45LTE smartphone

Besturingssysteem Android 4.4 Kit Kat
Processor1.4 Ghz Quadcore
Werkgeheugen1GB
ChipsetMSM8916
Accu2000mAh
Scherm4,5-inch
Resolutie960 x 540 pixels
Camera achter8 megapixel met flitser
Camera voor2 megapixel
NetwerkDual SIM Tri Band GSM
Gewicht140 gram incl. accu
Verkoop datum21 februari 2015

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS45LTE:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Betrouwbaarheid
8
Mogelijkheden
7
Software
9
Prijs/ Kwaliteit
8
Vorig artikel‘Galaxy S6 wordt 6,9 millimeter dik’
Volgend artikelBlackBerry BB 10.3.1 uitgebracht voor smartphones
review-wolfgang-at-as45lte-4g-smartphoneDe Wolfgang AT-AS45LTE is een mid-range smartphone welke beschikt over een snelle Snapdragon processor met 4G ondersteuning. Vooral de 4G connectiviteit in combinatie met de dual sim mogelijkheid maakt de smartphone uniek.

9 REACTIES

  1. Heb aldoor problemen met mijn touchscreen, zijn er meer die daar last van hebben. Misschien nog tips. Dit is het tweede toestel al de eerste was het scherm zichtbaar beschadigd.

    • Ik heb ook al meerdere problemen met het glas.. deze wordt nu voor de tweede keer vervangen. Ik heb de telefoon twee keer laten vallen (iets wat ik niet moet doen maar wat iedereen overkomt denk ik. heb ik eerder nooit problemen mee gehad) en beide keren het glas helemaal kapot (telefoon ook totaal onbruikbaar).. er is voor mijn gevoel iets met die plaat.
      De eerste keer heb ik de plaat laten vervangen maar nu vraag ik ze om mij aan te geven of dit misschien een ontwerpfout in de telefoon is en of zij bereid zijn deze onder garantie te herstellen. Ik ben benieuwd

      • Hoi Martijn,

        Bij mij ook glas kapot. Van service afdeling bellen ze niet gelijk terug. Hoe is bij jou schermreparatie verlopen en ben benieuwd hoeveel reparatie eigenlijk kost…
        Alvast bedankt

  2. wie weet hoe je de foto”s die je maakt . gelijk naar de ex sd kaart worden getransporteerd.
    hij staat al op sd kaart bij foto toestel.

  3. Zojuist deze Wolfgang gekocht. In tegenstelling tot wat ik overal lees kan er blijkbaar geen 64 GB kaartje in. Op de verpakking staat nl dat hij geschikt is voor 32 GB geheugenkaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in