Review: Synology DS214play

Synology is op dit moment een bekende fabrikant op gebied van NAS en netwerk opslag systemen. Synology heeft voor verschillende categorieën nas oplossingen. Tijdens deze review testen wij de nieuwe Synology DS214Play NAS,  deze nas is voornamelijk geschikt voor de multimediatoepassingen en functionaliteiten. 

DS214play-7

De DS214Play NAS is een NAS welke zich voornamelijk richt op de home en media gebruikers, dit komt  ook door de vele functionaliteiten welke aanwezig zijn gericht op de multimedia toepassingen, zo is er onder meer een SD kaart lezer aanwezig en hardware welke is geoptimaliseerd voor Full HD videotranscodering. Qua uiterlijk en interne hardware heeft de NAS veel weg van de DS214+, het grote verschil zit hem voornamelijk in de functie. Zo is de DS214+ één stapje hoger en beschikt onder andere over betere hardware en bijvoorbeeld een dubbel uitgevoerde netwerk aansluiting.

De DS214Play

In tegenstelling tot de DS214+ welke de beschikking heeft over twee netwerk aansluitingen moet de Synology DS214Play het doen met 1 gigabit aansluiting, voor de meeste huishoudens is dit meer dan voldoende. De Synology DS214Play is een NAS welke plaats heeft voor twee hardeschijven van maximaal 6TB. Intern is er een Intel Atom CE5335 processor aanwezig welke draait op een kloksnelheid van 1,6Ghz, het gaat hierbij om een dual core processor. De Processor wordt ondersteund door 1GB aan RAM, het is niet mogelijk om de interne RAM capaciteit te vergroten.

DS214play-1

De DS214+ is uitgerust met een encryption engine die de hoofd-CPU verlost van encryptieberekeningen. Door deze techniek  kan de CPU gebruikt worden voor andere taken, ook is er een ingebouwde floating-point unit aanwezig, deze unit moet zorgen voor een flinke prestatie verbeteringen en hogere lees en schrijfsnelheden.

Aan de voorkant is een SD-kaartslot te vinden en een USB-poort. De achterkant is uitgerust met één eSATA-aansluiting, één gigabit ethernet-aansluiting en een tweetal USB 3.0-poorten. Het verbruik ligt volgens de fabrikant tussen de 11,5 watt en 28,74 watt. Het verbruik is afhankelijk van de actieve taken, en uiteraard de interne schijven welke zijn gekoppeld aan de Synology.

Beschikbaarheid

De Synology NAS wordt momenteel verkocht voor een gemiddelde prijs van ongeveer 310 euro. Zeker niet de goedkoopste Synology op de markt, maar wel een van de weinige welke volledig is geoptimaliseerd voor het multimedia gebruikt. Daarnaast is er ook zeker geen slechte hardware aanwezig aangezien de NAS beschikt over een mid-range 1,6Ghz Intel Atom CPU.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS214Play NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1 REACTIE

  1. Mooi apparaat, heb er ervaring mee 😉

    quote: maar beperkt zich wel tot zakelijke gebruikers….
    Lijkt juist tot de particuliere gebruiker te beperken

    quote: Wel is het jammer dat de DS214+ niet de…
    Volgens mij gaat over de DS214play!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here