Review: Synology DS214play

Installatie

De installatie van de Synology DS214Play is door de gebruiksvriendelijke interface eenvoudig, en via een stapsgewijze installatie is er weinig IT kennis vereist. Na de standaard installatie van de NAS is de Synology geschikt voor de basis functionaliteiten, eventueel kan je de Synology verder uitbreiden met de functionaliteiten zoals Cloud Station of één van de vele apps welke aanwezig zijn in de Synology Store.

Synology gebruikt net zoals zijn voorganger het makkelijke montage systeem voor de installeren van de schijven, hierdoor kan je zonder schroeven de NAS volledig installeren. Synology gebruikt nog steeds het montage systeem, zoals deze bij bijna alle NAS systemen wordt gebruikt, zo kan je de schijven monteren zonder schroeven, via de plastic montage kan je zonder schroeven de schijven monteren. De schijven zijn ook hot-swappable waardoor je snel en makkelijk de schijven kan switchen. Uiteraard kan je om trillingen tegen te gaan ook de meegeleverde schroeven gebruiken, naast de 3,5″ heb je ook de mogelijkheid om 2.5″ schijven te gebruiken.

Installatie DSM

2015-03-28_22-51-50

2015-03-28_22-52-35

2015-03-28_22-52-58

2015-03-28_22-53-52

2015-03-28_23-05-41

 

DSM heeft enorm veel installatie en configuratiemogelijkheden. Als de NAS eenmaal is geïnstalleerd zijn er een aantal belangrijke instellingen welke zorgen voor een goede werking van de NAS, het gaat hierbij om de opslag, netwerk en algemene instellingen.

Hardware en stroom

De NAS heeft verschillende functionaliteiten voor een energiezuinige werking, zo is het mogelijk om een stroomschema in te stellen waardoor de NAS automatisch na een bepaalde periode uit gaat, hierdoor kan je bijvoorbeeld dagelijks een tijdschema op geven dat de NAS zichzelf om 23:00 moet afsluiten en om 9:00 weer automatisch moet opstarten.

Synology-stroombeheer

 

Naast het stroomschema is er ook een functionaliteit aanwezig waarmee je de NAS en de hardeschijven automatisch kan uitschakelen, Synology heeft deze instelling; HDD slaapstand genoemd. Met deze instelling kan je zowel de interne als externe schijven automatisch uitschakelen, de NAS kan automatisch een logboek bijhouden wanneer de interne, externe en USB hardeschijven in en uit de slaapstand zijn gekomen.

HDD_slaapstand

Aan de voorzijde van het apparaat is een SD kaart aanwezig, met deze functionaliteit is het mogelijk om direct alle inhoud van de SDkaart te backuppen naar de Synology NAS. In de NAS vind je onder het menu ‘Externe apparaten’ de instelling voor de SDCopy functionaliteit. Naast de SDCopy functie is er ook een variant voor de USB aansluiting aan de voorzijde.

USB-Copy-Synology

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS214Play NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8,5
Mogelijkheden
9
Software
9
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelUitgelekte Windows 10-build bevat Mail- en kalender-apps
Volgend artikelSpartan browser alleen te gebruiken voor Windows 10
review-synology-ds214playSynology heeft met de DS214Play een prima NAS op de markt gebracht welke voornamelijk is gericht op de consument welke interesse heeft in de multimedia functionaliteiten en een snelle HD codering wil voor digitale film bestanden.

1 REACTIE

  1. Mooi apparaat, heb er ervaring mee 😉

    quote: maar beperkt zich wel tot zakelijke gebruikers….
    Lijkt juist tot de particuliere gebruiker te beperken

    quote: Wel is het jammer dat de DS214+ niet de…
    Volgens mij gaat over de DS214play!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in