Review: Synology DS214play

Benchmark en prestaties

Synology heeft de DS214Play uitgerust met een Intel Atom processor, het gaat hierbij om de nieuwe Intel Atom CE5335 welke draait op een kloksnelheid van 1,6Ghz, tevens is er intern 1GB aan RAM aanwezig. De processor is redelijk krachtig dit komt voornamelijk door de twee cores en het stabiele Atom chipset platform.

Warmte, geluidsproductie en energie

De warmte productie is mede door de grote ventilator aan de achterzijde van het apparaat beperkt, op een kamertemperatuur rond de 23 graden en met de NAS in een open ruimte draaien de schijven rond de 30 graden. Voor een setup met twee schijven is dit een nette temperatuur. Ook is er een koele en stille modus aanwezig, de koele modus past de snelheid van de interne ventilator aan als de temperatuur hoger is dan gemiddeld. De stille modus richt zich voornamelijk om de geluidsproductie.

Gemiddeld verbruikt de NAS rond de 25Watt, in de slaapstand is het energiegebruik rond de 10-15Watt. De energiezuinigheid kan je zelf aanpassen door verschillende functionaliteiten waaronder de Wake on Lan functie en de HDD slaapstand. Ook kan je een actief power schema instellen.

Prestaties

De Synology DS214play richt zich op multimedia, dit neemt niet weg dat de NAS voor zijn formaat krachtig is. Een van de belangrijkste zaken voor de multimediagebruiker is dat de NAS in staat is om Full HD materiaal te kunnen coderen. De gemiddelde lees snelheid van de NAS zit rond de 100MB/s de schijf snelheid zit rond de 80MB/s.

File Download Performance

Qua performance hebben wij de NAS performance tester gebruikt, deze toel maakt een duidelijk inzicht in de performance van de NAS en de mogelijkheden qua schijf en leessnelheid. Tijdens deze test hebben wij een 8GB ISO file gebruikt, waarna het gemiddelde is gemeten van de lees en schijfsnelheid

  • RAID 1 Download: 111MB/s
  • RAID 1 Upload: 102MB/s

CrystalDiskMark

  • Sequential Read: 105MB/s
  • Sequential Write: 65MB/s
  • Random 512K Read: 78MB/s
  • Radom 512K Write: 34,1MB/s

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS214Play NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8,5
Mogelijkheden
9
Software
9
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelUitgelekte Windows 10-build bevat Mail- en kalender-apps
Volgend artikelSpartan browser alleen te gebruiken voor Windows 10
review-synology-ds214playSynology heeft met de DS214Play een prima NAS op de markt gebracht welke voornamelijk is gericht op de consument welke interesse heeft in de multimedia functionaliteiten en een snelle HD codering wil voor digitale film bestanden.

1 REACTIE

  1. Mooi apparaat, heb er ervaring mee 😉

    quote: maar beperkt zich wel tot zakelijke gebruikers….
    Lijkt juist tot de particuliere gebruiker te beperken

    quote: Wel is het jammer dat de DS214+ niet de…
    Volgens mij gaat over de DS214play!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in