Review: Asustor AS5002T

Asustor is op dit moment een actief merk op de NAS markt voor een grote doelgroep, zo zijn er NAS apparaten te vinden in de consumenten doelgroep en voor de zakelijke markt. Tijdens deze review zullen wij de Asustor AS5002T uitgebreid gaan testen. Asustor richt zich voornamelijk op de multimedia toepassingen, zo is er een prima ondersteuning voor XBMC/ Kodi en de overige multimedia applicaties. 

DSC_0866

Voor de meeste is Asustor wellicht een onbekend merk, maar is toch al enkele jaren actief op de markt. Het bedrijf werd in augustus 2011 opgericht, zoals de naam al aangeeft als onderdeel van Asus welke voornamelijk gericht is op Netwerk Storage. Het bedrijf is opgericht uit een samenwerking van Asus en geheugenspecialist ADATA, het bedrijf is opgestart door voormalig medewerkers van QNAP, dit is ook terug te zien aan het design aangezien er veel overeenkomsten zijn met Qnap NAS systemen.

Asustor AS5002T

De Asustor AS5002T is een NAS welke zich voornamelijk richt op de consumenten markt en thuis gebruik. Zo beschikt de NAS over een dubbel uitgevoerde netwerk gigabit aansluiting en zijn er twee bays aanwezig voor de opslagcapaciteit. Hiermee is het mogelijk om maximaal 12TB aan data te gebruiken. Qua interne hardware is de NAS zeker voor de adviesprijs behoorlijk krachtig, zo is er een Intel Celeron processor aanwezig welke een vermogen heeft van 2,41Ghz. De processor wordt ondersteund door een 1GB SO-DIMM DDR3L module, deze interne RAM capaciteit kan je uitbreiden tot maximaal 8GB.

Asustor heeft de NAS voorzien van vele multimedia opties waaronder een S/PDIF audio uitgang, HDMI en de software matige ondersteuning voor XBMC. Ook is er een HDMI multimedia output in 4K kwaliteit. Kortom een NAS welke uitstekend geschikt is voor de multimedia toepassingen zoals XBMC en Plex.

DSC_0862

Uiteraard beschikt de Asustor AS7004T over de mogelijkheid om de NAS als RAID setup te configureren, hierdoor kan je bestandsbeveiliging inschakelen, bijvoorbeeld Raid 1. Gezien de vier bay opslagcapaciteit heeft de Asustor de mogelijkheid tot verschillende RAID configuraties waaronder; JBOD, RAID 0, RAID 1. Tevens is er ondersteuning voor een migratie op online raid niveau.

Beschikbaarheid

De Asustor AS-5002T wordt momenteel verkocht voor een prijs rond de 310 euro. In vergelijking met de NAS systemen van Qnap en Synology met 4-bays, wel duurder maar de Asustor heeft qua hardware gezien een flinke voorsprong. Zo wordt er bij de concurrentie vaak nog een Intel Celeron of Atom gebruikt. Tevens heb je bij de Asustor de mogelijkheid om uit te breiden tot 8GB RAM.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS5002T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIEOVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
8
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelLG G2 Android 5.0 update beschikbaar
Volgend artikelLenovo introduceert compacte Chromebox

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here