Review: Asustor AS5002T

Asustor AS5002T

De Asustor AS5002T is een NAS welke de beschikking heeft over een Intel Celeron processor. Deze draait op een kloksnelheid van 2.41GHz, daarnaast is er ook een turbo boost aanwezig tot 2,58Ghz. De processor is een dual core variant welke voor de meest applicaties zeker snel genoeg is, vooral in combinatie met XBMC en kodi kan de snelle processor goed gebruikt worden.  Verder beschikt de NAS over 1GB aan RAM wat je kan uitbreiden tot maximaal 8GB DDR3. De NAS beschikt aan de voorzijde over een USB 3.0 aansluiting.

DSC_0861

Aan de achterzijde van de NAS is tweemaal een gigabit aansluiting aanwezig, 2x USB 2.0, 2x USB 3.0 en 2x een esata aansluiting. Voor de multimediatoepassingen is er aan de achterzijde een S/PDIFF aansluiting te vinden voor de digitale audio en een HDMI uitgang.

DSC_0868

De NAS is voorzien van 2 drive bats waarmee een opslagcapaciteit mogelijk is van 12TB. Voor een RAID opstelling heb je minimaal twee schijven nodig zodat je deze in bijvoorbeeld mirror ( raid 1 ) kan zetten. Naast deze raid functionaliteit heeft de NAS ook de mogelijkheid tot onderstaande RAID functie’s:

  • JBOD
  • RAID-0
  • RAID-1

Voor onze test hebben wij een Raid 1 opstelling gebruikt met 2 2TB schijven. Met een RAID 1 setup kan 1 schijf defect raken zonder gegevensverlies.

Raid informatie

In het geval van Raid 1 dupliceert het apparaat de eerste schijf op het tweede exemplaar. Mocht een van de schijven uitvallen, dan heb je nog een back-up. Je kunt er ook voor kiezen om de schijven alleen als opslag en niet als back-up te gebruiken. Hierdoor heb je een risico; mochten de schijven uitvallen dat je waarschijnlijk data kwijt ben. Ook hebben wij een externe hardeschijf gekoppeld waarop de data staat, zo ben je er zeker van dat de data veilig blijft bij het uitvallen crashen van het systeem of van de hardeschijven.

DSC_0866

Bij Raid 5 worden de partitieblokken niet op een enkele schijf opgeslagen, de partitieblokken worden verdeeld over de schijven in de array. Bij een RAID 5 array kan ongeacht het aantal schijven altijd één willekeurige schijf sneuvelen en is al je data veilig. Wie dit nog niet veilig genoeg vind kan uiteraard ook kiezen voor een Raid 6 setup. Bij dit type wordt de andere vorm van parity altijd op twee schijven weg schreven, zo kunnen er altijd twee willekeurige schijven kapot gaan zonder dat ja data kwijt raakt.

Accessoires

De NAS wordt geleverd met een aantal accessoires waaronder:

  • Quick Start Guide
  • Setup cd
  • 2x RJ-45 Cat5e
  • Montage materiaal voor 3,5″ en 2,5″
  • Voedingskabel/ adapter

Specificaties

Product specificaties: 
Fabrikant/ MerkAsustor
Product AS5002T
Aantal slots voor harde schijven2
Geschikt voor harde schijf3,5-inch, 2.5-inch
AansluitingS-ATA 3, S-ATA 6
Processor & Geheugen:
Processor / chipsetIntel Celeron J1800
ProcessorIntel Celeron J1800
Processorsnelheid2,41GHz dual core
Intern RAM-geheugen1GB DDRIII RAM Uitbreiding tot max: 8 GB
Connectiviteit:
Ethernet 1000Mbit/s aansluiting2
iSCSI ondersteuningJa
USB2.0 en 3.0
Aantal USB poorten5 poorten
eSATA aansluiting2
RAID0, 1, JBOD, RAID
HDMI aansluiting1
Maximaal opslagcapaciteit12TB

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS5002T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIEOVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
8
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelLG G2 Android 5.0 update beschikbaar
Volgend artikelLenovo introduceert compacte Chromebox

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here