Review: Asustor AS5002T

De review

De specificaties van de NAS zijn redelijke mid-range, zo is er voldoende vermogen beschikbaar om de meest denkbare applicaties te kunnen draaien op een NAS. Ook is er voldoende vermogen om bijvoorbeeld beelden te renderen of te coderen naar video format voor het streamen van video naar mobiele devices en bijvoorbeeld smart-tv’s.

DSC_0867

De NAS beschikt intern over een Intel Celeron J1800 processor in combinatie met standaard 1GB DDR3 RAM geheugen, het is mogelijk om dit eventueel uit te breiden tot 8GB.  De Asustor AS5002T is een NAS welke de beschikking heeft over een Intel Celeron processor. Deze draait op een kloksnelheid van 2.41GHz, daarnaast is er ook een turbo boost aanwezig tot 2,58Ghz. Dual Link aggregation is tevens mogelijk met de AS7004T, zo beschikt de NAS over twee gigabit aansluitingen.

Aansluitingen

Asustor heeft de NAS voorzien van voldoende aansluitingen, met name interessant is de aanwezigheid van de S/PDIFF aansluiting en de HDMI uitgang, hierdoor is de Asustor NAS geschikt voor de multimedia toepassingen zoals XBMC en Kodi.

DSC_0868

Software

Qua software beschikt de NAS over vele mogelijkheden. Asustor heeft de NAS uitgerust met het ADM software systeem. ADM beschikt standaard over vele mogelijkheden naast het flinke aanbod via de app store voor eventuele extra software pakketten. Vrij recent heeft Asustor de nieuwe ADM versie op de markt gebracht, het gaat hierbij om ADM 2.4, de nieuwe ADM versie heeft ondersteuning voor veel nieuwe functionaliteiten, ook zijn er vele nieuwe functies toegevoegd waaronder bijvoorbeeld de ondersteuning voor SSD Trim, en de vernieuwde ADM explorer, via de explorer is het tegenwoordig ook mogelijk om content direct te bekijken. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld video’s direct te bekijken vanuit de file explorer. Voor gedeelde folders is er ook een verbeterde encryptie toegevoegd. Meer informatie over de ADM 2.4 software versie lees je verderop in de review.

Hardware

De NAS beschikt over redelijke mid-range specificaties, zo is er standaard een Intel Celeron processor aanwezig, goed om te weten is dat je de interne RAM capaciteit kan uitbreiden tot 8GB, hierdoor is de NAS voorzien van een ruime schaalbaarheid waardoor je de capaciteit kan vergroten. Met plaats voor 2x maximaal 6TB heb je een bruto opslag van 12GB, dit is zonder RAID setup.

De network capaciteit wordt aangestuurd door de Ethernet controller welke standaard aanwezig is bij de Celeron processor. Asustor heeft de NAS uitgerust met een dubbele gigabit aansluitingen met ondersteuning voor wake-on-lan en crossover detection. Via de software kan je netwerk kaarten ook koppelen zodat er een link aggregation netwerk ontstaat.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS5002T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIEOVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
8
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelLG G2 Android 5.0 update beschikbaar
Volgend artikelLenovo introduceert compacte Chromebox

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here