Review: Asustor AS5002T

Benchmark en prestaties

Qua prestaties doet de NAS het zeker goed, intern is er veel capaciteit aanwezig, dit komt met name door de snelle Intel Celeron J1800 processor. De Intel Celeron is een dual core processor. De TDP van de processor is 10W. Intel heeft een basisfunctionaliteit meegegeven van 2,41Ghz met een burstfrequentie van 2,58Ghz. De chipset heeft ondersteuning voor maximaal 8GB DDR3L.

De grafische oplossing wordt ondersteund door Intel HD Graphics op een basisfrequentie van 688Mhz met een maximale dynamische frequentie van 792Mhz.

Stroomverbruik

Het stroom verbruik van deze NAS is in disk hibernation gemeten op 11w. Tijdens een access mode is het stroomverbruik 21w, de Intel Celeron in een zuinige chip, via de software kan je tevens een stroombesparing in stellen met een slaapstand en disk hibernation. Over het algemeen kunnen we dus zeggen dat de NAS energiezuinig is.

Qua snelheid is de Asustor zeer goed te noemen, de standaard applicaties draaien met de standaard aanwezige 1GB prima. Ook app zoals XBMC gaan vloeiend. De extra performance merk je zeer goed tijdens het coderen van video’s. Het streamen van 4K content gaat in vergelijking met de vorige generatie een stuk sneller. Dit komt voornamelijk door de aanwezigheid van de nieuwe generatie chipsets.

Performance XBMC

De NAS is zoals eerder aangegeven voornamelijk gericht op de multimedia functionaliteiten, via de HDMI output is het mogelijk om het beeld om bijvoorbeeld een TV te krijgen, als de HDMI. De XBMC performance zoals deze worden getoond via de externe uitvoer zijn zeer goed te nomen, zo is de codering soepel en voldoet de snelheid prima.

DSC_0879

Performance

De NAS behaalde in diverse benchmark-tools een prima score, als standaard benchmark tool gebruiken wij voornamelijk CrystalDiskMark om de lees en schijfsnelheid van het apparaat te meten:

Sequential:

  • Read: 105MB/s
  • Write: 111MB/s

Random 512K:

  • Read: 102 Mb/s
  • Write: 115Mb/s

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS5002T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIEOVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
8
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelLG G2 Android 5.0 update beschikbaar
Volgend artikelLenovo introduceert compacte Chromebox

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here