Review: Asustor AS5002T

Conclusie

Asustor blijft vernieuwen qua software, dat is ook merkbaar in de nieuwe ADM versie, het systeem is in vergelijking met de voorgaande versies weer licht verbeterd en vooral stabieler qua mobiele interface. Asustor heeft vooral een voorsprong in vergelijking met de concurrentie op gebied van de media toepassingen, zo is er een ondersteuning voor XBMC en Kodi aanwezig, in de praktijk werkt de ondersteuning verrassend goed, en met de HDMI output is het ook mogelijk om de volledige media interface te weergeven op het scherm.

Qua prijs staat de NAS goed om de markt, met een adviesprijs van rond de 309 euro is het niet de goedkoopste maar gezien de specificaties en de mogelijkheden wel in het hogere segment. De CPU is snel genoeg en biedt voldoende uitbreidmogelijkheden aangezien het mogelijk is om de interne RAM capaciteit te vergroten naar 8GB.

Software

Qua software heeft Asustor ook flinke stappen doorgemaakt. De ADM software heeft enkele weken geleden een grote upgrade meegekregen, ADM 2.4 is de meest recente versie van ADM welke aanwezig is op de Asustor NAS. Deze versie heeft vele verbeteringen en nieuwe functionaliteiten waaronder SSD TRIM ondersteuning. Ook heeft Asustor in ADM 2.4 een verbeterde encryptie toegevoegd voor gedeelde mappen.

Wat ons betreft is dit dan ook een van de meest interessante NAS-apparaten die je op dit moment kunt aanschaffen, zeker gezien de performance en de mogelijkheden voor de media functionaliteiten. Gezien de snelle ontwikkelingen van Asustor verwachten wij dat er binnenkort veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd zullen worden. Ook werkt de ondersteuning van de remote welke optioneel verkrijgbaar is bij Asustor goed. Wel is het jammer dat de mobiele applicaties een aantal belangrijke functionaliteiten ontbreken.

Sterke punten

  • Kwaliteit verhouding
  • RAID mogelijkheden
  • Stil en energiezuinig
  • Linkaggregatie mogelijk
  • Hardwarematige encryptie
  • Uitbreiding RAM mogelijk tot 8GB
  • Ondersteuning voor XBMC en Kodi
  • S/PDIF aansluiting
  • Snelle chipset

Verbeter punten

  • Mobiele apps matig qua functionaliteit ten opzichten van ADM

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS5002T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIEOVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
8
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelLG G2 Android 5.0 update beschikbaar
Volgend artikelLenovo introduceert compacte Chromebox

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here