Review: Qnap TVS-463

Qnap is op dit moment een van de marktleiders gericht op NAS storage systemen voor de consument, naast de consumenten systemen heeft Qnap ook verschillende high-end systemen in het assortiment welke zijn geschikt voor MKB en als volledige storage oplossingen. Tijdens deze review gaan we aan de slag met de nieuwe Qnap TVS-463 NAS, deze NAS heeft standaard de beschikking over 4GB aan RAM en beschikt over een AMD Radeon videokaart. 

Qnap-TVS-463-6

De Qnap TVS-463 is voornamelijk gericht op de media functionaliteiten, zo beschikt de NAS over uitstekende performance via een AMD 2,4Ghz quad core x86 processor in combinatie met AMD Radeon graphics. Ook qua uitbreiding zijn er voldoende mogelijkheden, standaard beschikt de NAS over 4 bays waarmee je maximaal 24TB bruto opslag kan gebruiken. De interne RAM capaciteit kan je eventueel uitbreiden tot 16GB. De Qnap TVS-463 is voorzien van het eenvoudig te gebruiken QTS besturingssysteem en vormt een schaalbare NAS oplossing welke is ontworpen voor de bedrijfssituaties met de mogelijkheden om snel de interne capaciteit te vergroten.

De Qnap TVS-463 NAS

De Qnap TS-463 Pro is een NAS welke plaats heeft voor vier 3,5-inch schijven van maximaal 6TB per stuk. Intern is er dit keer geen Intel processor maar een AMD quad core processor te vinden. Het gaat hierbij om een AMD 2,4Ghz quad core processor welke wordt ondersteund door AMD Radeon graphics. De chipset heeft ondersteuning voor SATA 6Gb/s schijven, 2 Gigabit Lan poorten en een dubbele HDMI output., tevens is er ruimte voor een PCIe Expansion Slot waarmee je de NAS eventueel geschikt kan maken voor het 10GbE netwerk.

Qnap heeft de TVS-463 uitgerust met een hardwareversnelde encryptie engine. De hardwareversnelde encryptie-engine van de TVS-463 biedt ongeëvenaarde encryptie prestaties in zijn klasse, tot 686 MB/s met AES-256 bit volledige NAS volume encryptie. De HDMI output is geschikt voor een weergave in 4K Ultra HD. In combinatie met de QvPC technologie is het mogelijk om de NAS aan te sluiten op een 4K UHD monitor/ tv om 4K beelden te weergeven.

Qnap-TVS-463-4

Beschikbaarheid

De Qnap NAS wordt momenteel verkocht voor een gemiddelde prijs van 730 euro, hiervoor krijg je het 4GB model met een AMD Quad Core processor. Zeker niet goedkoop maar in vergelijking met de overige NAS systemen welke vooral gericht zijn op de thuis gebruikers biedt de TVS-463-4G veel meer functionaliteiten, zo is er een virtual platform waarmee het mogelijk is om virtueel een OS te installeren op de NAS waardoor je bijvoorbeeld Windows of Linux op het virtuele platform kan draaien, en is er voldoende ondersteuning betreft de media functionaliteiten.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TVS-463:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here