ING app laat je binnenkort inloggen met stem

De ING app maakt het binnenkort mogelijk om in te loggen met de stem, gebruikers hoeven dan geen pincode meer te gebruiken. De spraakfunctie voor de ING app werd in het najaar van 2014 toegevoegd aan de applicatie. Inmiddels zijn er voldoende gebruikers welke de functionaliteit gebruiken binnen de app. 

ING

Gisteren tijdens de Mobile Convention Amsterdam vertelde Jeroen Losekoot van de bank dat ING meer met spraak gaat doen binnen de apps. Zo wordt deze zomer de spraakauthenticatie ingevoerd, hiermee is het mogelijk om met de stem in te loggen. De app herkent aan de stem van de klant of het gerechtigd is details van een bepaalde rekening te zien en bewerken. Daarom is er ook geen pincode meer vereist.

Vooralsnog is het alleen mogelijk om in te loggen met een pincode of wachtwoord. De applicatie beschikt momenteel al over een spraakassistent, gebruikers kunnen de app vragen om saldo-informatie te bekijken of geld over te maken. De functie wordt regelmatig gebruikt door ruim honderdduizend mensen, maakt ING verder bekend.

Vorig artikelSteam-apparaten van Valve rond oktober verkrijgbaar
Volgend artikelFacebook komt met Lite app voor Android

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in