YouTube lanceert videodienst voor gamers

YouTube gaat de concurrentie aan met Twitch. YouTube heeft een nieuwe dienst aangekondigd, welke is gericht op de livestreams. Op dit moment is er al één zeer grote aanbieder op gebied van livestreams gericht op gamers, dat is het platform Twitch. Als het aan Google ligt gaat daar een verandering in komen. 

YouTube-gaming

Google komt deze zomer met het nieuwe YouTube Gaming platform, dit is een directe concurrent op Twitch. Op dit moment beschikt YouTube over een flinke collectie gaming video’s, maar voor de livestreams kan je beter naar Twitch, aangezien de concurrent is gericht op livestreaming van games.

Via de nieuwe site is het mogelijk om meer dan 25.000 games op te zoeken. Elke game krijgt zijn eigen pagina waar je direct alle video’s over het spel kunt bekijken. Ook is het mogelijk om je te abonneren op kanalen voor de livestream. Wanneer de stream live gaat krijg je een notificatie waaruit je direct naar de stream kan kijken, qua functies heeft de dienst veel weg van Twitch.

Directe opname en 60 fps:

De streams zullen met 60 frames per seconde worden uitgezonden. Daarnaast wordt alles direct opgenomen en kun je de video’s opslaan op je YouTube kanaal.

Vorig artikelING start deze zomer met contactloos betalen via Android smartphone
Volgend artikel‘Blackberry komt mogelijk met Android smartphones’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in