Jongeren bellen nauwelijks nog via smartphone

Steeds meer jongeren bellen nauwelijks nog via de smartphone, een kwart van de jongeren tussen de leeftijd van 13 en 19 jaar belt vrijwel nooit meer, zo blijkt uit een onderzoek welke is uitgevoerd door Gfk. Vooral Whatsapp en de overige chat applicaties blijven populair. 

Inmiddels heeft 65% van de Nederlanders van 13 jaar en ouder een tablet in bezit, dit komt neer op (8,6 miljoen). Ook het aantal Nederlanders met een smartphone blijft groeien, dit is gestegen van 76% naar 80%. Onder de jongeren is slechts 4% niet in het bezit van een smartphone. Op dit moment whatsapp’t 84 procent van de jongeren in vergelijking met 76 procent welke bellen.

Door het stabiele aantal bezitters van een vaste computer (60%) zijn er ook weer meer tablet bezitters. Van de Nederlanders beschikt op dit moment 10,6 miljoen over een smartphone. Jongeren zonder smartphone wordt steeds minder aangezien 96 procent van de jongeren in het bezit is van een smartphone.  Op het gebied van social media steekt Facebook er met kop en schouders boven uit. Drie van de vier Nederlanders zit op Facebook, drie van de tien jongeren gebruikt Twitter.

Vorig artikelOnePlus Two krijgt beschikking over Snapdragon 810 processor
Volgend artikelApple stopt met verkoop eerste iPad Mini

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in