Review: Honor 4X smartphone

De smartphone

De Honor 4X beschikt over een 5,5-inch scherm met een matige resolutie van 1280×720 pixels. De processor is de 64-bit Kirin 620, welke geklokt is op 1,2GHz. De processor heeft acht ARM cortex A53 cores, de processor wordt ondersteund door een Mali 450 Mp4 GPU in combinatie met 2GB aan RAM.

Honor-4X-7

Het toestel draait op Android-software, de versie is gebaseerd op Android 4.4, binnenkort verschijnt er een update voor Android 5.0 Lollipop. Zeker gezien de specificaties is het toestel zeer goedkoop in vergelijking met de concurrentie welke in het 5,5-inch segment zitten.

Met de Honor 4X heb je een behoorlijk robuust toestel in handen. Met een gewicht van ruim 170 gram is het in ieder geval geen lichtgewicht, zelf vinden wij een wat zwaardere smartphone prettig. Wat opvalt als je de smartphone beter bekijkt is dat er een patroon is verwerkt in de achterzijde van de smartphone, dit voelbare patroon zorgt voor meer grip en zorgt tevens voor een strak design.

De achterklep van de smartphone is verwijderbaar, hierdoor kan je helaas niet de interne accu verwijderen aangezien deze is verwerkt in de smartphone. De accu heeft een vermogen van 3000mAh. Je moet de achterklep los halen om maximaal twee Micro SIM-kaarten te plaatsen, daarnaast is er ook nog ruimte om de interne capaciteit van 8GB uit te breiden via een microSD kaartje.

Camera

De Honor 4X is voorzien van twee camera’s welke zich bevinden aan de voorzijde en achterzijde van de smartphone. Aan de voorzijde is er een camera te vinden met een sensorresolutie van 5 megapixel, achterop is er een 13 megapixel camera aanwezig. De sensor op de achterkant is gecombineerd met een 27mm f/2.0-lens, hierdoor is er een groot licht bereik.

Honor-4X-3

Intern

Intern is er behoorlijke mid-range hardware te vinden, zo is er een SoC te vinden welke afkomstig is uit de fabriek van Huawei dochteronderneming HiSillicon. De chip is een Kirin 620 gebaseerd op de 64-bit architectuur, de processor heeft acht A53 cores welke zijn geklokt op 1,2Ghz. De GPU is de Mali-450 MP4 en het geheel wordt ondersteund door 2 GB aan werkgeheugen.

Qua verbindingen is er 3G/4G en WiFi aanwezig, WiFi werkt alleen op de 2,4Ghz frequentieband. Verder is er nog Bluetooth 4.0 aanwezig en NFC. Omdat het een budgettelefoon betreft, heeft Honor de keuze gemaakt om minder gebruikte verbindingsmogelijkheden als NFC en infrarood weg te laten, dit om de prijs zo laag mogelijk te houden van de smartphone.

Specificaties Honor 4X

Besturingssysteem Android 4.4 (KitKat)
ProcessorHuawei Kirin 620
Werkgeheugen2GB
ChipsetHuawei Kirin 620
Accu3000 mAh
Scherm5,5-inch
Resolutie1280x720 pixels
Camera achter13 megapixel
Camera voor5 megapixel
Netwerkgprs, wifi, 3g, 4g
Gewicht170 gram incl. accu
Afmetingen152,9 x 77,9 x 8,7

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Honor 4X smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit en prestaties
Pagina 5: Software en camera
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Design
8
Betrouwbaarheid
9
Mogelijkheden
8
Software
7
Prijs/ Kwaliteit
9
Vorig artikelSony Xperia C4 nu te koop in Nederland
Volgend artikelNS app toont nu volledige openbaar vervoer
review-honor-4x-smartphoneHonor heeft met de Honor 4X een prima smartphone op de markt gebracht welke verkocht wordt voor een interessant prijs kaartje, voor 200 euro krijg je veel voor je geld. Verder beschikt de smartphone over prima specificaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in