Microsoft stopt met ondersteuning Windows Server 2003

Microsoft heeft per vandaag de ondersteuning van Windows Server 2003/R2 beëindigt. Hierdoor kan Microsoft het systeem niet meer ondersteunen en komen er geen technische updates meer.  

WS-EOL

Nog steeds blijkt dat 12 procent van de Nederlandse organisaties nog werkt met Windows Server 2003. Het server OS is inmiddels zwaar verouderd, en dient zo snel mogelijk vervangen te worden. Officiele cijfers zijn nog niet bekend gemaakt, maar volgens Gartner-analist Carl Claunch draaien er wereldwijd nog zo’n 2,5 miljoen servers op Windows Server 2003.

Alle servers welke nog wel draaien op Windows Server 2003 vormen een serieus risico voor bedrijven. Als oplossing is het verstandig om de server af te koppelen van het internet, zodat er geen internet connectie meer gemaakt kan worden. De beste oplossing blijft om de servers te vervangen voor bijvoorbeeld Windows Server 2008 of Windows Server 2012. Bedrijven die echt niet zonder ondersteuning kunnen, hebben de mogelijkheid om een jaar ondersteuning bij te kopen voor Windows Server 2003, volgens Microsoft zijn de kosten hiervoor ongeveer 600 dollar.

Vorig artikelAdobe komt met update 18.0.0.209 voor Flash
Volgend artikelNederlanders bellen meer via apps

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in