Google Doodle: Special Olympics 2015

Google heeft vandaag weer een nieuwe Google Doolde geplaatst op de homepagina van de zoekmachine. De nieuwe Google Doodle heeft betrekking tot de special Olympics. 

special-olympics-world-games-2015-5710263202349056-hp

Google heeft vanavond op een hoop lokale homepages van de zoekmachine een grote geanimeerde doodle geplaatst die in het teken staat van de Special Olympics 2015. Het sportevenement is speciaal georganiseerd voor mensen met een beperking. Het is voor het eerst dat Google een logo plaats op de homepagina vanwege het evenement.

Dit jaar keren de Special Olympics echter weer terug naar de Verenigde Staten, de Special Olympics 2015 worden georganiseerd in Los Angeles. 177 landen doen er dit jaar mee, in totaal zijn er 7000 sporters.

Wat is een Google Doodle?

Een Google Doodle is een aangepast logo dat regelmatig bij speciale gebeurtenissen wordt gebruikt op de homepagina van Google. Het speciale logo heeft altijd een speciale betekenis en is gericht aan speciale evenementen zoals Thanksgiving en Kerstmis. Google plaats regelmatig interactieve doodles, waarmee het bijvoorbeeld mogelijk is om er een spel mee te spelen. Een voorbeeld hiervan is de Pac Man Doodle en de Doodle tijdens de Olympische spelen. Het bereik van deze Doodle is in een aantal landen toegankelijk.

De eerste Google-doodle was ter ere van het Burning Man Festival in 1998. De doodle was ontworpen door Larry Page en Sergey Brin om de gebruikers van hun afwezigheid op de hoogte te stellen indien de servers zouden crashen. Inmiddels is er een vaste designer bij Google werkzaam welke de Doodles speciaal ontwikkelt.

 

Vorig artikelVodafone Nederland ziet omzet licht stijgen
Volgend artikelGoogle laat gebruikers locatiegeschiedenis zien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in