Review: Wiko Ridge Fab 4G

Wiko is zeker geen onbekende op de smartphone markt, vooral in Frankrijk is Wiko zeer populair. De Wiko Ridge Fab 4G is een smartphone welke beschikt over redelijke mid-range specificaties. 

DSC_0259 (Copy)

De Wiko Ridge Fab 4G smartphone

Wiko is wellicht voor Nederland onbekend, maar is al in 2011 opgericht, en richt zich voornamelijk op jongeren waarbij je veel voor je geld krijgt.

De smartphone beschikt over een schermdiagonaal van 5,5-inch. De Ridge Fab is met zijn 5,5 inch scherm en adviesprijs van onder de 250 euro één van de goedkoopste grote smartphones in het segment. Intern beschikt de smartphone over een 1,2Ghz Qualcomm Snapdragon 410 quad-core processor, welke wordt ondersteund met 2GB aan werkgeheugen en 16GB interne opslag. Zoals de naam al aangeeft beschikt de smartphone over 4G ondersteuning en loopt standaard op Android 4.4 KitKat.

Met de Wiko Ridge Fab 4G heb je een behoorlijk robuust toestel in handen. Met een gewicht van 154 gram is de smartphone in vergelijking met de concurrentie redelijk licht. De smartphone is uitgerust met een plastic achterzijde met veel grip. De zijkanten zijn uitgerust met aluminium. De achterkant is verwijderbaar, maar dit doet niets af aan de degelijkheid.

DSC_0266 (Copy)

Wiko heeft de smartphone verder uitgerust met een dual sim functionaliteit en de mogelijkheid om de interne capaciteit uit te breiden via micro-SD.

Beschikbaarheid

De Ridge Fab 4G is verkrijgbaar bij verschillende online webwinkels en telecom providers voor een bedrag van gemiddeld 230 euro, hiervoor krijg je 16GB interne opslagcapaciteit en 2GB aan RAM. Bekijk ook de Wiko Fever smartphone

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wiko Ridge 4G smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit en prestaties
Pagina 5: Software en camera
Pagina 6: Conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here