Review: Wiko Ridge Fab 4G

Behuizing en uiterlijk

De behuizing is voor het grote deel uitgerust met plastic. De achterkant is gemaakt van plastic maar heeft wel een speciale coating waardoor er meer grip aanwezig zal zijn. Het voelt wat grover dan gewoon plastic. De bezels rondom het scherm zijn aanzienlijk, waardoor de smartphone met een 5,5-inch scherm behoorlijk groot is, in vergelijking met de concurrentie.

DSC_0260 (Copy)

De Ridge Fab 4G is zowat even groot als de Huawei Mate 7, wel heeft de Huawei een scherm van 6-inch. Grote bezels komen wel vaker voor, maar Wiko heeft wel een hele ruime bezel voor een 5,5-inch smartphone.

Qua uiterlijk geeft de smartphone toch een redelijk dure uitstraling, zo is er een metalen rand rondom de smartphone aanwezig welke degelijk aanvoelt. Verder beschikt de smartphone standaard over de gebruikelijke aansluitingen, rechts is er een powerknop te vinden samen met de volumeknoppen, aan de bovenzijde van de smartphone is er een 3,5mm aansluiting aanwezig. onderop MicroUSB en een speaker welke op de achterzijde is verwerkt.

DSC_0271 (Copy)

DSC_0269 (Copy)

De smartphone heeft geen capacitieve toetsen, de Android toetsen zijn aanwezig op het scherm zelf. Zeker door de grote bezel aan de onderzijde is het jammer dat er geen capacitieve knoppen aanwezig zijn op de smartphone zelf.

Achterzijde

De achterkant de smartphone is verwijderbaar. Je moet de achterklep los halen om bij de aansluitingen te komen, zo bevinden zich onder de achterzijde tweemaal een micro SIM aansluiting en een microSD kaart aansluiting, waarmee je de interne opslag van 16GB kan voorzien van een upgrade.

Speakers

De speakers bevinden zich aan de achterzijde van de smartphone. De speaker is voor een smartphone goed en relatief luid. Voor het luisteren van een handsfree gesprek of het bekijken van een filmpje is het prima, voor het aansturen van speakers of een andere oplossing is er gelukkig Bluetooth en een 3,5mm aansluiting te vinden in de smartphone.

DSC_0268 (Copy)

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wiko Ridge 4G smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit en prestaties
Pagina 5: Software en camera
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Design
8
Betrouwbaarheid
8
Mogelijkheden
8
Software
7
Prijs/ Kwaliteit
8
Vorig artikelWindows 10 geeft 30 dagen bedenktijd
Volgend artikelVeilig verbinden met SSL
review-wiko-ridge-fab-4gWiko heeft met de Ridge Fab 4G een prima smartphone op de markt gebracht voor een interessante prijs. De smartphone beschikt over een groot 5-inch scherm en beschikt over 4G. Voor het geld beschikt de smartphone over prima specificaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in