Review: Wiko Ridge Fab 4G

Scherm kwaliteit en prestaties

De smartphone beschikt over een 5,5-inch scherm met een totale resolutie van 1280×720 pixels, het beeld is goed voor een pixeldichtheid van 267ppi, de bescherming is van Gorilla Glass 3 technologie.

DSC_0276 (Copy)

In deze prijsklasse zijn er nog maar weinig Full HD schermen aanwezig, kijk je goed naar het scherm dan valt wel op dat het allemaal iets scherper had mogen zijn. Maar over het algemeen is er voor deze prijsklasse een prima weergave aanwezig. Ook de beeldkwaliteit zelf is prima, een goed contract met prima helderheid. De kijkhoek is goed.

De Wiko Ridge Fab 4G is een smartphone welke de beschikking heeft over een 5,5-inch scherm. Het scherm heeft een resolutie van 1280×720 pixels wat goed is voor een pixeldichtheid van 267ppi. De bescherming is van de Gorilla Glass 3 technologie.

Accuduur

Met een accucapaciteit van 2840mAh, is de capaciteit op papier prima in orde. Over de kracht en accuduur hebben we daarom ook niks op te merken. Ook in de praktijk doet de accu het goed, dit komt vooral door de mid-range specificaties, vooral door de aanwezigheid van een 720p scherm in plaats van de veelgebruikte 1080p doet de accu het zeer goed. De Wiko Ridge Fab 4G moet het met een accu van 2840mAh zeker langer dan een dag volhouden.

Prestaties

De prestaties zijn voor zijn prijs klasse prima in orde, het is niet perfect maar gewoon goed. De quad core processor van de Ridge Fab 4G doet zijn werk in de praktijk prima. We hadden tijdens de review nooit last van haperingen, software fouten of websites welke sloom in beeld verschijnen. Wel merk je dat een zwaardere 3D game er enige moeite mee heeft. Gebruik je de standaard applicaties, zoals Whatsapp en Facebook dan is de smartphone qua snelheid snel genoeg. De 2GB werkgeheugen capaciteit is daarnaast genoeg om soepel te kunnen multitasken met de smartphone.

Internetten via 4G gaat razendsnel en zonder haperingen en ook de bel kwaliteit is zeer goed te noemen, qua bereik is was er altijd voldoende aanwezig. Wel is het jammer dat de smartphone qua WiFi de 5Ghz frequentie niet ondersteund. Verder is er wel 4G aanwezig op de Nederlandse banden, waardoor je 4G ook in Nederland via de smartphone kan gebruiken.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wiko Ridge 4G smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit en prestaties
Pagina 5: Software en camera
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Design
8
Betrouwbaarheid
8
Mogelijkheden
8
Software
7
Prijs/ Kwaliteit
8
Vorig artikelWindows 10 geeft 30 dagen bedenktijd
Volgend artikelVeilig verbinden met SSL
review-wiko-ridge-fab-4gWiko heeft met de Ridge Fab 4G een prima smartphone op de markt gebracht voor een interessante prijs. De smartphone beschikt over een groot 5-inch scherm en beschikt over 4G. Voor het geld beschikt de smartphone over prima specificaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in