Review: Wiko Ridge Fab 4G

software en camera

De software is gebaseerd op een eigen interface, en heeft veel weg van de Chinese software welke we kennen van Huawei, Honor en Xiaomi. Er zijn niet veel bloatware apps aanwezig, maar wel een aangepaste interface welke afwijkt van de standaard Android 4.4 interface.

Of er een update komt naar Android 5.0 is nog onduidelijk, maar de kans is zeer klein, Wiko heeft in het verleden wel eens een smartphone voorzien van een update. Maar het grootste deel van de smartphones blijven steken op de standaard software.

Het aantal meegeleverde apps is beperkt gebleven, zeker gezien de concurrentie. Wiko heeft een aantal apps meegeleverd welke nog redelijk nuttig zijn waaronder de TouchPal X toetsenbord app en Clean Master. Met Clean Master is het eenvoudig mogelijk om de smartphone te versnellen door het werkgeheugen op te ruimten of de tijdelijke bestanden van de smartphone te verwijderen.

Camera

De Wiko Ridge Fab 4G beschikt aan de achterzijde over een 13-megapixelcamera. Wiko doet het redelijk goed met de gebruikte sensor. Wel heeft de smartphone moeite met situaties waarbij er veel licht op de lens komt. Hierdoor zijn de foto’s vaak snel overbelicht.

Maar in het algemeen maakt de smartphone prima foto’s van een goede kwaliteit zonder weinig ruis. Ook de frontcamera is met zijn 5 megapixels van goede kwaliteit.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wiko Ridge 4G smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit en prestaties
Pagina 5: Software en camera
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Design
8
Betrouwbaarheid
8
Mogelijkheden
8
Software
7
Prijs/ Kwaliteit
8
Vorig artikelWindows 10 geeft 30 dagen bedenktijd
Volgend artikelVeilig verbinden met SSL
review-wiko-ridge-fab-4gWiko heeft met de Ridge Fab 4G een prima smartphone op de markt gebracht voor een interessante prijs. De smartphone beschikt over een groot 5-inch scherm en beschikt over 4G. Voor het geld beschikt de smartphone over prima specificaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in