Review: Thecus W4000+ NAS

Thecus is zeker geen onbekende op de NAS markt, al langere tijd doet Thecus goed mee in verschillende segmenten, Thecus is een van de weinige fabrikanten welke een consumenten NAS op de markt heeft gebracht welke de beschikking heeft over het Windows Storage server OS. In deze review gaan wij verder in op de W4000+ NAS van Thecus, een NAS welke wordt verkocht voor een gemiddelde prijs van ongeveer 550 euro. 

Thecus-5

Thecus staat bekend om de goedgeprijsde en krachtige NAS apparaten met het OS van Linux. Naast de Linux lijn heeft het bedrijf ook een aantal systemen welke beschikken over Windows Storage Essential R2. Van buiten zie je nauwelijks verschil met de Linux variant, maar van binnen is er veel verschillend.

In de serverwereld is Windows een populaire OS voor verschillende doeleinden, in de thuisomgeving kiest de populariteit voor concurrenten zoals de NAS interface systemen gebaseerd op Linux. Deze zijn vaak gebruiksvriendelijk en hebben veel functionaliteiten op gebied van multimedia en audio, ook zijn er vaak vele apps beschikbaar voor de smartphone en/of tablet, waarmee dit systeem erg interessant is. Maar ook Windows biedt vele mogelijkheden voor NAS opslag.

De Thecus W4000+

De Thecus W4000+ is een model met plaats voor vier schijven, daarnaast is er ook een kleinere variant beschikbaar met ruimte voor twee disk, het duurdere model de W5000 is vergelijkbaar met de W4000+ en heeft ruimte voor vijf schijven.

Thecus-1

De Thecus W4000+ beschikt over een Intel Atom D2701 processor met een totale snelheid van 2,13Ghz. De processor draait in combinatie met 4GB aan RAM. Het OS van Microsoft is geplaatst op de interne 60GB SSD, hierdoor gaat de ruimte van Windows niet ten kosten van de schijven welke aanwezig zijn in het systeem, daarnaast werkt de SSD ook vele malen sneller in vergelijking met de 3,5-inch schijven.

Qua aansluitingen hoef je niet te klagen: aan de voorzijde heeft de Thecus W4000+ twee USB 3.0-aansluitingen. Achterop zijn er twee USB 2.0-aansluitingen, eSATA, VGA en HDMI.

Beschikbaarheid

De Thecus W4000+ is via enkele webshops en fysieke winkels te koop voor een gemiddelde prijs van 550 euro, hiervoor krijg je een NAS welke beschikt over het Windows Storage Server 2012 R2 essentials OS.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Thecus W4000+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Thecus NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here