Review: Thecus W4000+ NAS

Installatie

De meeste NAS apparaten kunnen worden geconfigureerd via de browser, de Thecus W4000+ werkt net even anders, deze moet namelijk worden geconfigureerd via de VGA of HDMI aansluiting op een monitor, te vergelijken met de installatie van Windows op een pc.

Indien het apparaat eenmaal een IP adres heeft is het eenvoudig om via een Remote Desktop connectie de NAS te beheren via een PC. De installatie van Windows gaat automatisch op de standaard aanwezige interne SSD, eventueel kan je er zelf voor kiezen op de interne SSD te vervangen voor een groter exemplaar met een grotere capaciteit.

Thecus-10

Windows Server 2012 installatie

De installatie van Windows Server 2012 is eenvoudig en werkt zeer snel, de installatiebestanden zijn al aanwezig op de interne SSD waardoor alleen de voorkeursinstellingen en persoonlijke items vereist zijn, waaronder wachtwoord/ inlogaccount en de licentiegegevens.

Nadat de installatie is voltooid, dien je de NAS een logische computernaam te geven zodat deze zichtbaar is in het netwerk, daarna kan je op host name of IP adres het apparaat overnemen. Thecus-4

Volume aanmaken

Een van de eerste stappen is het aanmaken van een nieuw volume, in het bekende disk management overzicht zijn de huidige schijven te vinden en tevens de C schijf waarop de installatie en Windows bestanden geïnstalleerd staan. Door de New Mirrored volume wizard is het mogelijk om een mirrored volume aan te maken, hierdoor draait de NAS in RAID 1 setup. Eventueel heb  je ook de mogelijkheid om een Raid 5 setup te configureren met vier schijven.

thecus-1

Thecus-2

Standaard configratie

Verder heeft de NAS behoorlijk veel opties welke standaard aanwezig zijn in Windows Server 2012. Om te beginnen is het handig om de NAS te configureren via de wizard; Server Manager. 

Thecus-9

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Thecus W4000+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Thecus NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
7
Mogelijkheden
7
Software
7
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
7
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelVerkoop Pebble Time Steel gestart in Nederland
Volgend artikelMotorola beveiligt smartphones tegen Stagefright
review-thecus-w4000-nasDe Thecus 4000+ is een NAS welke vooral gericht is op de zakelijke markt, zo is de installatie voor de gemiddeld consument redelijk complex. Thecus heeft de NAS wel voorzien van redelijke hardware en een interne SSD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in