Review: Thecus W4000+ NAS

Prestaties

De prestaties van de Thecus W4000+ zijn voor het Windows platform goed te noemen, het server OS draait op de NAS met een Atom processor en 4GB aan RAM prima, bij zware configuratie stappen merk je wel dat de NAS soms wat moeite heeft met de configuratie en het verwerken van de instellingen, maar over het algemeen is 4GB aan RAM goed genoeg.

Als we kijken naar de benchmark van Intel NASPT valt de doorvoersnelheid van de Thecus W4000 tegen. Met de Intel NASPT benchmark en 1 schijf behaald de Thecus W4000+ een snelheid van 620MB/s.

Filezilla leessnelheid

Met filezilla behaald de NAS een data leessnelheid van 66,56 MB/s, dit is op een ongecodeerde partitie tabel. Met de Bitlocker AES-128 encryptie behaald de NAS een leessnelheid van 46,7MB/s

De schijfsnelheid met Filezilla is ongecodeerd 84,12MB/s en met de Bitlocker AES-128 encryptie 55,51MB/s.

Bij een bestandsoverdracht van 4GB gaat de CPU belasting omhoog naar ongeveer 70-80 procent van de maximale belasting van de NAS. Zie onderstaand een screenshot tijdens een bestandskopie van 4GB aan files.

In de praktijk vallen de prestaties tegen in alle opzichten, dat komt vooral doordat Windows een zwaar platform is, vooral in vergelijking met Linux NAS systemen is er een duidelijk verschil te zien. In onderstaande afbeelding is te zien dat de NAS redelijk vele moeite heeft met een kopie van 4GB aan files, waarbij de NAS richting de 90 procent gaat van de volledige CPU performance.

Thecus-11

In normale belasting geeft de NAS de volgende waarde, zeker voor Windows is dit een nette waarde.

Thecus-13

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Thecus W4000+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Thecus NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
7
Mogelijkheden
7
Software
7
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
7
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelVerkoop Pebble Time Steel gestart in Nederland
Volgend artikelMotorola beveiligt smartphones tegen Stagefright
review-thecus-w4000-nasDe Thecus 4000+ is een NAS welke vooral gericht is op de zakelijke markt, zo is de installatie voor de gemiddeld consument redelijk complex. Thecus heeft de NAS wel voorzien van redelijke hardware en een interne SSD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in