Review: Thecus W4000+ NAS

Conclusie

Voor de zakelijke markt is de W4000+ een geschikte NAS met veel mogelijkheden, vooral op gebied van de integratie met een Microsoft netwerk. Voor consumenten welke alleen de NAS gaan gebruiken voor data opslag raden wij een Linux variant aan, deze zijn makkelijker in gebruik en in de meeste gevallen ook een stuk sneller vanwege het lichtere OS. Voor geavanceerde gebruikers is de W4000+ een goed apparaat, wel is er enige kennis vereist voor de installatie en configuratie van Windows Server 2012.

Thecus-5

Voor een leekgebruiker is het te ingewikkeld en te lastig om te implementeren. Er is namelijk wel enige kennis nodig van Windows Server 2012 voor een goede setup en een werkende omgeving binnen eventueel een domein of Azure/ Office 365 omgeving. Om de omgeving goed en veilig te gebruiken heb je onder andere een SSL certificaat nodig, ook hiervoor is er dus kennis vereist.

De prijs is wel goed te noemen, voor gemiddeld 550 euro, krijg je een best leuke NAS met prima hardware en een interne SSD, ook wordt de licentie van Microsoft meegeleverd, welke al snel wordt verkocht voor enkele honderden euro’s. Thecus heeft prima hardware neergezet, maar de beperkingen blijven voor de consument in Windows Server 2012, voor de consumenten is de Storage server van Microsoft te onvriendelijk en mist een aantal nuttige functionaliteiten welke wel aanwezig zijn bij de Linux varianten van onder andere Thecus, Qnap en Synology.

Thecus-1

De W4000+ zal zeker niet voor iedereen bedoeld zijn, maar voor de zakelijke omgeving kunnen wij de NAS zeker aanraden, ook binnen het gebruik van een Office 365 zijn er behoorlijk veel mogelijkheden.

Sterke punten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Inclusief Microsoft Server 2012 R2 Storage Essentials licentie
  • USB 3.0 poorten
  • Interne SSD van 64GB
  • Linkaggregatie mogelijk
  • Twee gigabit aansluitingen
  • HDMI aansluiting

Verbeter punten

  • Complexe installatie
  • Geen standaard aanwezigheid voor apps en webinterface
  • SSL certificaat vereist voor veiligheid
  • Lees/ schijf snelheid beperkt

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Thecus W4000+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Thecus NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
7
Mogelijkheden
7
Software
7
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
7
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelVerkoop Pebble Time Steel gestart in Nederland
Volgend artikelMotorola beveiligt smartphones tegen Stagefright
review-thecus-w4000-nasDe Thecus 4000+ is een NAS welke vooral gericht is op de zakelijke markt, zo is de installatie voor de gemiddeld consument redelijk complex. Thecus heeft de NAS wel voorzien van redelijke hardware en een interne SSD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in