Review: Epson ecotank L555

Epson is al zeer lang actief op de print markt, met printers gericht op de consumenten en zakelijke markt. Met de nieuwe EcoTank wil Epson een andere kant op, met een printer welke redelijk goedkoop kan printen. 

33978f3f_l555.png

Bij de meeste bedrijven gaat dat net andersom, verkoop een goedkope printer, bijna tegen de kostprijs en probeer in de toekomst veel dure catridges te verkopen aan de koper. Daarom kan je vaak bijna een nieuwe printer kopen bij aanschaf van een printer rond de 50 euro. Epson wil deze richting graag wijzigingen.

De EcoTank-lijn gebruikt geen cartridges maar tanks met inkt, hierdoor zijn er geen dure chips vereist. De tanks hebben een page yield van 4000 zwart tot 6.500 Cyaan, magenta en geel. De EcoTank lijn heeft een aantal verschillende versies waaronder de L355 en L555, de L555 is het topmodel waarmee wij aan de slag zijn gegaan.

De Epson L555

Aan de voorzijde heeft de L555 weinig bijzonders, en lijkt op vele zakelijke all-in-one printers. Indien je het apparaat bekijkt vanaf de andere kant is er een tank te vinden waarin de inkt aanwezig is, deze module kan worden los gekoppeld aan de printer.

De EcoTank L555 is de luxere variant in de EcoTank-lijn,de printer beschikt over een ADP en fax eenheid in vergelijking met de L355. Daarmee is de L555 gericht op de zakelijke consumenten.

Qua aansluiting zijn de meest gebruikte aansluitingen aanwezig, waaronder USB en Wi-Fi, een bekabelde netwerkaansluiting ontbreekt, ook is er geen USB aansluiting welke je kan gebruiken om rechtstreeks naar te printen. Ook de geheugenkaartjes kun je niet kwijt in de printer. Wel is er ondersteuning te vinden voor WiFi, via de meegeleverde apps kan je ook via smartphones of tablets printen.

Aan de voorzijde is een bedieningspaneel aanwezig, met de meest functionele knopen en een informatie schermpje, touchscreen is niet aanwezig.

Beschikbaarheid

De Epson L555 wordt via enkele webshops verkocht voor een bedrag van gemiddeld 350,00 euro. De adviesprijs bedraagt 399,00 euro. Hiervoor ontvang je een L555 printer met een viertal inkt tankjes voor alle kleuren, waarmee je volgens Epson 2 jaar kan printen, uiteraard wel afhankelijk van je print gedrag.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Epson l555:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Epson L555
Pagina 3: Installatie L555
Pagina 4: Software
Pagina 5: Prestaties
Pagina 6: conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here