Review: Epson ecotank L555

De Epson L555

Een printer die goedkoop print zonder gedoe met dure inkt catridges en het wisselen van catridges. Dat had Epson voor ogen met de ontwikkeling van de nieuwe Ecotank inkjetprinters.

Met de printer heb je geen omkijken naar de hoeveelheid inkt, bijvullen hoeft bij de meeste consumenten pas na jaren. Daarnaast is een nieuwe setje inkt catridges goedkoop in vergelijking met de concurrentie, dit komt omdat er geen chips aanwezig zijn. Daarmee zijn de kosten per pagina een stuk goedkoper in vergelijking met met inkjet printers. Print je alleen zwart, dan is een laserprinter een goede keus, maar qua kosten zal het zeker niet veel meer schelen.

De Epson L555 wordt geleverd met genoeg inkt voor 4000 pagina’s in het zwart en 6500 in kleur. Volgens Epson genoeg om 2 jaar mee te printen. Dan moet je wel flink doorprinten met 14 pagina’s per dag. Daarmee gebruiken de consumenten de inkt langer dan twee jaar, waardoor de printer zijn hoge aanschafbedrag snel heeft terugverdiend.

Functionaliteiten

De printer is een all-in-one printer met een viertal functionaliteiten. De L555 beschikt over de volgende functionaliteiten:

  • Scannen
  • Afdrukken
  • Kopiëren
  • Faxen

Het scannen en kopiëren kan zowel via de glasplaat als de ADF. De ADF is aangeraden als het gaat om vele pagina’s. De ADF kan maximaal 30 pagina’s aan.

Technische specificaties

De printer beschikt over een redelijk standaard techniek voor de inkjet printers, zo beschikt de printer over een sproeikopconfiguratie met 180 jets zwart en 59 spuitkoppen per kleur. De inktechnologie welke wordt gebruikt is Dye Ink. De maximale resolutie is 5760×1440 dpi.

De afdruksnelheid ligt volgens Apple op 15 pagina’s per minuut in kleur en 33 pagina’s per minuut monochroom. De volgende kleuren zijn aanwezig:

  • Magenta
  • Cyaan
  • Geel
  • Zwart

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Epson l555:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Epson L555
Pagina 3: Installatie L555
Pagina 4: Software
Pagina 5: Prestaties
Pagina 6: conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Design
8
Betrouwbaarheid
9
Mogelijkheden
8
Software
8
Prijs/ Kwaliteit
8
Vorig artikelInteressante Elephone smartphone aanbiedingen
Volgend artikelMicrosoft breidt Azure cloud verder uit naar Engeland, Ierland en Nederland
review-epson-ecotank-l555De Epson L555 is een printer welke vooral voor de veel gebruikers interessant is, door de lage kosten per print is het zeer voordelig. Epson heeft de printer voorzien van alle bruikbare opties en functionaliteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in