Review: OnePlus 2 smartphone

De OnePlus 2 is de opvolger van de populaire OnePlus One smartphone. Met de OnePlus One heeft OnePlus een prima smartphone vorig jaar op de markt gebracht, de OnePlus 2 moet de OnePlus One smartphone gaan opvolgen en beschikt over een aantal interessante verbeteringen, in deze review gaan we verder in op de OnePlus 2 smartphone. 

DSC_0499 (Copy)

De OnePlus 2 smartphone

De OnePlus 2 is een smartphone welke de beschikking heeft over een 5,5-inch scherm met een Full HD resolutie van 1920×1080 pixels. Het scherm beschikt over de in-cell IPS LCD techniek met een contrast ratio van 1500:1. In totaal is het scherm goed voor een PPI van 401.

Intern heeft OnePlus de populaire Snapdragon 810 chipset gebruikt. Volgens OnePlus zou het een bijgewerkte versie betreffen welke niet kampt met de hitte problemen. De Snapdragon 810 chipset is een 64-bit chip met een snelheid van 1.8Ghz. Verder beschikt de smartphone over 4GB LPDDR4 werkgeheugen. De OnePlus 2 is hiermee een van de eerste die beschikt over deze techniek.

De OnePlus 2 is voorzien van dunne bezels en bevat connectiviteit mogelijkheden zoals wifi, bluetooth, gps en 4G ondersteuning. De OnePlus 2 beschikt over een 13 megapixelsensor met zes lenzen. De camera ondersteund 4K opnames en daarnaast beschikt de smartphone over twee flitsers aan de achterzijde. Aan de voorzijde is een 5 megapixel camera aanwezig.

DSC_0479 (Copy)

Beschikbaarheid

De OnePlus 2 wordt wederom verkocht via het invite systeem. Daarom zal er zeker even gewacht moeten worden voordat de smartphone kan worden ontvangen. OnePlus verkoopt de 64GB variant voor 399 euro. Het 16GB model wordt verkocht voor 339 euro.

DSC_0493 (Copy)

Het nadeel is dus zeker de beschikbaarheid, maar op termijn zal de smartphone goed beschikbaar zijn. Het is mogelijk om je toevlucht te zoeken bij verscheidene webshops die exemplaren inkopen in China en deze vervolgens doorverkopen. In dit geval betaal je meer voor de telefoon, meer voor verzending, eventuele invoerkosten en de garantievoorwaarden zijn onduidelijk. Het is dus verstandig om te wachten op een invite.

let op: Chinese versies draaien op het HydrogenOS. Hierop is geen playstore aanwezig. Dit betekend dat de smartphone handmatig moet worden geflasht. Ook heeft de smartphone andere banden in vergelijking met de EU versie.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de OnePlus 2 smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

3 REACTIES

  1. De halve wereld valt over het feit dat de telefoon geen quick charge ondersteunt en geen NFC heeft en geen van beide wordt in deze review vermeldt!!

    • Wij vinden dit geen functionaliteit waarop wij de smartphone negatief kunnen beoordelen. NFC en Quick Charge zijn opkomende technieken welke lang niet bij alle smartphones aanwezig zijn. OnePlus heeft laten weten dat NFC in een toestel komt als het echt veel gebruikt gaat worden.

  2. Dunne bezels? De Note 5 heeft dunne bezels. De bezels van de OP2 zijn nauwelijks verbeterd tov de OPO. En die had supergrote bezels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here