Review: OnePlus 2 smartphone

De OnePlus 2 Smartphone

OnePlus heeft de OnePlus 2 is verschillende varianten op de markt gebracht, het topmodel; de 4GB variant beschikt over LPDDR4 werkgeheugen en intern 64GB opslag. Het goedkopere model welke wordt verkocht voor 339 euro beschikt over 16GB interne opslag en 3GB aan LPDDR3 werkgeheugen.

DSC_0524 (Copy)

Intern is er een dual sim module te vinden, waardoor je twee simkaarten kan gebruiken, verder beschikt de smartphone over een accu met een capaciteit van 3300mAH. In tegenstelling tot zijn voorganger heeft de OnePlus 2 nog een aantal nieuwe eigenschappen, zo is er volledige 4G ondersteuning in Nederland aanwezig en is er een vingerafdrukscanner aan de voorzijde van de smartphone aanwezig, hierdoor is er ook weer een fysieke homeknop aanwezig.

In vergelijking met de voorganger is de smartphone wel in gewicht toegenomen, in de praktijk is dit zeker merkbaar aangezien het gewicht van 162 gram naar 175 gram is gegaan, ook is het toestel met 9,9 millimeter iets dikker.

Snapdragon 810

Ondanks de negatieve kritiek heeft OnePlus toch besloten om de Snapdragon 810 processor te gebruiken. Volgens OnePlus gaat het hierbij wel om een verbeterde versie waardoor er geen hitte problemen ontstaan. De interne processor is een Snapdragon 810 processor met 1,8Ghz Octa-core CPU’s. De interne CPU wordt ondersteund door een Adreno 430 GPU. In de praktijk is de chip geen slechte keus, aangezien er geen hitte problemen zijn met de smartphone.

Opslag

De variant welke wij gebruiken beschikt over 64GB intern geheugen, volgens de specs. In het ‘opslagruimte’ menu is te zien dat de smartphone beschikt over 54GB totale opslag waarvan 52,81GB beschikbaar. De OnePlus One beschikte standaard over 59,94GB vrije opslag, hierdoor gaat er toch wat heel wat opslag verloren.

Screenshot_2015-08-15-17-46-39 (Copy)

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de OnePlus 2 smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Design
9
Betrouwbaarheid
9
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs/ Kwaliteit
9
Vorig artikelPatch helpt Androidtelefoons niet van Stagefright bug af
Volgend artikelMotorola toont per ongeluk nieuwe Moto 360
review-oneplus-2-smartphoneOnePlus heeft met de OnePlus 2 een nette smartphone op de markt gebracht, hij is niet perfect maar wel een goede opvolger van de OnePlus One. Ook de extra functionaliteiten zijn goed toegepast waaronder de dual sim en vingerafdrukscanner.

3 REACTIES

  1. De halve wereld valt over het feit dat de telefoon geen quick charge ondersteunt en geen NFC heeft en geen van beide wordt in deze review vermeldt!!

    • Wij vinden dit geen functionaliteit waarop wij de smartphone negatief kunnen beoordelen. NFC en Quick Charge zijn opkomende technieken welke lang niet bij alle smartphones aanwezig zijn. OnePlus heeft laten weten dat NFC in een toestel komt als het echt veel gebruikt gaat worden.

  2. Dunne bezels? De Note 5 heeft dunne bezels. De bezels van de OP2 zijn nauwelijks verbeterd tov de OPO. En die had supergrote bezels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in