Review: OnePlus 2 smartphone

Behuizing en uiterlijk

Qua uiterlijk zijn er veel verschillen, zo beschikt de smartphone over een rand van aluminium en is er een verbeterd systeem voor de styleswap covers, wij beschikken over een aantal styleswap covers waaronder over de standaard SandStone Black, Bamboo en Kevlar. Vooral de Kevlar styleswap cover past erg goed bij het strakke design van de OnePlus 2.

DSC_0479 (Copy)DSC_0481 (Copy)DSC_0486 (Copy)Het frame van de OnePlus 2 is gemaakt van aluminium, met standaard de SandStone Black cover. Qua materiaal gebruik is de SandStone Black cover vergelijkbaar met de OnePlus One SandStone Black cover. Aan de voorzijde van de smartphone is er weinig te zien, geen storende logo’s maar een strak zwart glanspaneel met dimbare navigatie toetsen. Wel is de nieuwe vingerafdrukscanner aanwezig welke tevens dient als homeknop voor de smartphone.

DSC_0481 (Copy)DSC_0513 (Copy)DSC_0514 (Copy)

Het materiaal gebruik is goed en een verbetering ten opzichten voor zijn voorganger, je merkt dat het gaat om een degelijke smartphone. Het buitenframe van de smartphone is vervaardigd uit robuuste aluminium magnesiumlegering. Aan de zijkant is de volgens OnePlus benoemde OnePlus 2 Alert Slider aanwezig, hiermee kan je eenvoudig schakelen tussen drie verschillende profielen, waaronder alle meldingen, dringende onderbrekingen of geen onderbrekingen. Aan de voorzijde is de naast de camera tevens een meldingslampje aanwezig welke meerkleurig is, en je per applicatie kan configureren.

Dankzij zijn 5,5”-scherm is de OnePlus 2 ook een forse telefoon. Maar door de redelijk dunne bezels rondom het scherm is de smartphone toch compact gebleven en wat ons betreft goed te bedienen.

Over het algemeen heeft de OnePlus 2 een goed design, natuurlijk is dit persoonlijk, wel is de camera meer in het midden van de smartphone aanwezig, persoonlijk vinden wij dit alleen maar een pluspunt, het gewicht is wel zwaarder geworden, maar is niet storend veel.

Smart covers

Goed nieuws voor de gebruikers welke aan de slag willen met een smart cover, bij de OnePlus 2 is het systeem sterk verbeterd, waardoor het eenvoudig is om de smart covers te wijzigen bij de OnePlus Two smartphone, aangezien je de achterkant eenvoudig kan verwijderen is het eenvoudig om een smart-cover te monteren.

DSC_0495 (Copy)

Smart cover Bamboo

In vergelijking met de Bamboo cover van de OnePlus One is deze sterk verbeterd, dit komt voornamelijk door het nieuwe montage systeem waardoor het zeer eenvoudig is om snel en veilig een nieuwe cover te monteren, hierdoor klikt de cover goed op de smartphone zonder ruimte tussen de behuizing en het scherm. De bamboo cover valt goed in de hand, maar is wel minder ruw in vergelijking met de standaard cover of de kevlar variant.

DSC_0539 (Copy)DSC_0532 (Copy)

Smart cover kevlar

De kevlar variant is onze favoriet, de smartcover voelt vooral erg stevig aan en zorgt ook voor voldoende grip. Door de stevigheid van kevlar is er hierdoor ook enige bescherming aanwezig voor de smartphone. Ook past de smartcover zeer goed bij de smartphone dankzij de aluminium zijkant en zilveren details rondom de smartphone.


DSC_0540 (Copy)DSC_0541 (Copy)DSC_0542 (Copy)

 

Vergelijking met OnePlus One

DSC_0551 (Copy)

 

DSC_0554 (Copy)

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de OnePlus 2 smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

3 REACTIES

  1. De halve wereld valt over het feit dat de telefoon geen quick charge ondersteunt en geen NFC heeft en geen van beide wordt in deze review vermeldt!!

    • Wij vinden dit geen functionaliteit waarop wij de smartphone negatief kunnen beoordelen. NFC en Quick Charge zijn opkomende technieken welke lang niet bij alle smartphones aanwezig zijn. OnePlus heeft laten weten dat NFC in een toestel komt als het echt veel gebruikt gaat worden.

  2. Dunne bezels? De Note 5 heeft dunne bezels. De bezels van de OP2 zijn nauwelijks verbeterd tov de OPO. En die had supergrote bezels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here