Review: OnePlus 2 smartphone

Scherm kwaliteit en hardware

De scherm kwaliteit van de OnePlus 2 is gewoon goed, het beeld kan uiteraard altijd beter maar dit gaat ook in verlies van de totale accu capaciteit. Door het gebruik van een 1920×1080 5,5-inch paneel is het beeld goed, met een duidelijke weergave en helderheid, maar is het geen probleem voor de accu.

DSC_0524 (Copy)DSC_0499 (Copy)

De OnePlus 2 is een smartphone welke de beschikking heeft over een 5,5-inch scherm met een Full HD resolutie van 1920×1080 pixels, het scherm beschikt over de in-cell IPS LCD techniek met een contrast ratio van 1500:1. In totaal is het scherm goed voor een PPI van 401.

Op het beeldscherm valt niks op aan te merken, uiteraard het kan altijd beter met 2K schermen of een hogere resolutie. Maar OnePlus heeft een goede stap genomen om tot Full HD te gaan en niet hoger, hierdoor is de accuduur behouden gebleven en is de prijs uiteraard zeer aantrekkelijk. Qua helderheid is alles in orde, tevens is het scherm in de buitenlucht nog goed af te lezen.

4G in Nederland

Een van de grootste verbeteringen van de OnePlus 2 smartphone is de mogelijkheid tot 4G in Nederland. De OnePlus 2 heeft een grotere ondersteuning van frequenties waardoor ook de 1800Mhz en 800Mhz frequentie gebruikt kunnen worden in Nederland.

De OnePlus 2 heeft ondersteuning voor de volgende banden in Nederland:

Europe GSM:

  • 850
  • 900
  • 1800
  • 1900MHz
  • Bands: 1/3/5/7/8/20.

Hiermee worden alle providers in Nederland voor het grootste gedeelte ‘gedekt’ en kun je dus naar op het 4G-netwerk surfen. Zeker in vergelijking met de OnePlus One een grote verbetering, aangezien 4G steeds verder wordt uitgerold in Nederland met aantrekkelijke bundels.

Dual sim

Een andere toffe functionaliteit van de OnePlus 2 is de dual sim mogelijkheid, hierdoor is het eenvoudig mogelijk om twee simkaarten te monteren welke je beide tegelijk kan gebruiken, dit is bijvoorbeeld handig om zakelijk en privé gescheiden te houden met dezelfde telefoon. In de praktijk werkt dit zoals we gewend zijn van dual sim goed, je kan via de software eenvoudig het profiel configureren voor de gewenste simkaarten.

DSC_0529 (Copy)

Accu

De accu hebben wij nog niet goed kunnen testen voor een duidelijke conclusie, maar de eerste indruk is meer dan goed, de smartphone laad goed snel op en heeft een behoorlijk lange accuduur waardoor de smartphone langer dan één dag mee zal gaan onder normale omstandigheden. De accu heeft een capaciteit van 3300mAh. – binnenkort een update over de accu

DSC_0525 (Copy)

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de OnePlus 2 smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

3 REACTIES

  1. De halve wereld valt over het feit dat de telefoon geen quick charge ondersteunt en geen NFC heeft en geen van beide wordt in deze review vermeldt!!

    • Wij vinden dit geen functionaliteit waarop wij de smartphone negatief kunnen beoordelen. NFC en Quick Charge zijn opkomende technieken welke lang niet bij alle smartphones aanwezig zijn. OnePlus heeft laten weten dat NFC in een toestel komt als het echt veel gebruikt gaat worden.

  2. Dunne bezels? De Note 5 heeft dunne bezels. De bezels van de OP2 zijn nauwelijks verbeterd tov de OPO. En die had supergrote bezels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here