Review: OnePlus 2 smartphone

Software en camera

De OnePlus 2 smartphone draait standaard op Android Lollipop, het gaat hierbij om de Oxygen OS versie, dit is een aangepaste versie welke is ontwikkeld door OnePlus. De versie heeft veel weg van de standaard camera app maar beschikt toch over enkele extra functionaliteiten welke door OnePlus zijn toegevoegd,  het gaat hierbij voornamelijk om instellingen en extra gestures. Over het algemeen zijn er geen hele grote wijzigingen toegepast door OnePlus.

Screenshots Oxygen OS

 

Oxygen OS is een versie welke is ontwikkeld door OnePlus gebaseerd op de standaard Android ROM van Google. Een van de extra functionaliteiten welke OnePlus heeft toegepast is de standaard aanwezigheid van de SwiftKey app.

OnePlus is van CyanogenMod afgestapt omdat het bedrijf meer zelf wil gaan beheren aan de software en functionaliteiten. De nieuwe versie is goed, maar voor OnePlus is er nog redelijk wat werk aan de winkel om van Oxygen een stabiel OS te ontwerpen, er zijn nog wat foutjes aanwezig en soms draait niet alles even soepel.

Gestures

OnePlus heeft enkele gestures toegevoegd aan de Oxygen versie voor de OnePlus 2 smartphone. Door de double tap functie kan je de smartphone ontgrendelen een O opent de camera app en de V geeft de mogelijkheid om de zaklamp aan te zetten.

Screenshot_2015-08-15-17-50-32 (Copy)

Fingerprint

Met de OnePlus 2 smartphone heeft het bedrijf de nieuwe vingerafdrukscanner toegevoegd in de vorm van een fysieke home knop welke aanwezig is aan de voorzijde van de smartphone. Volgens OnePlus is de sensor van de vingerafdrukscanner een van de snelste, waarmee je binnen 0,5 seconden de telefoon kan ontgrendelen. Tevens is het mogelijk om tot vijf fingerprints te configureren.

DSC_0499 (Copy)

Camera

De camera van de OnePlus Two heeft weinig verbeteringen ten opzichten van zijn voorganger, zo beschikt de smartphone over vergelijkbare specificaties qua camera betreft. OnePlus heeft een 13 megapixel sensor gebruikt met een groot lichtopvangende sensor van 1,3 µm. De 6-elementen lens moet er voor zorgen dat de foto’s helder en scherp zijn.

Het laser-autofocussysteem van OnePlus 2 vergrendelt in een aanraakvrije en nauwkeurige focus in minder dan 0,2 seconde volgens OnePlus. In de praktijk klopt dit ook, aangezien de smartphone snel foto’s maakt met scherpstellen.

De beeldkwaliteit van de camera valt niet in positieve of negatieve zin op. De foto’s bevatten redelijk wat detail, en de camera weet vaak voor een correcte witbalans te kiezen. De kwaliteit is niet perfect maar er worden prima foto’s gemaakt, in vergelijking met de OnePlus One is er wel een lichte verbetering te zien, voornamelijk in de scherpe en de helderheid van de kleuren. Wel is de kwaliteit zonder weinig licht redelijk beperkt.

Camera app

 

In de praktijk

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de OnePlus 2 smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

3 REACTIES

  1. De halve wereld valt over het feit dat de telefoon geen quick charge ondersteunt en geen NFC heeft en geen van beide wordt in deze review vermeldt!!

    • Wij vinden dit geen functionaliteit waarop wij de smartphone negatief kunnen beoordelen. NFC en Quick Charge zijn opkomende technieken welke lang niet bij alle smartphones aanwezig zijn. OnePlus heeft laten weten dat NFC in een toestel komt als het echt veel gebruikt gaat worden.

  2. Dunne bezels? De Note 5 heeft dunne bezels. De bezels van de OP2 zijn nauwelijks verbeterd tov de OPO. En die had supergrote bezels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here