Review: BMW i3

Op Technieuws.com verschijnen er normaal gesproken alleen hardware producten welke tech gerelateerd zijn. Bij deze product review is het iets anders, wij hebben namelijk een aantal dagen de BMW i3 getest, niet voor een volledige review gericht op de rij ervaringen en kwaliteiten, maar voornamelijk voor de technieken welke aanwezig zijn in de BMW. 

DSC_0214 (Copy)

De BMW i3 is een volledig elektrische auto welke beschikt over vele technische onderdelen, uniek aan de BMW i3 is de constructie met CFRP carbon. Dit is koolstofvezel welke is versterkt met kunstof, hierdoor is de constructie veel stijver, maar ook 30 procent lichter als je het gaat vergelijken met staal. Het voertuiggewicht komt in totaal op 1195 kg, hierbij zit ook het extra gewicht van de lithium-ion-accu welke ongeveer 230 kg in beslag neemt. De BMW i3 is een elektrische auto welke in verschillende varianten beschikbaar is, wij hebben voor de test de BMW i3 met Range Extender gebruikt,  bij de range extender versie is er nog een kleine motor aanwezig; één tweecilinder met een vermogen van 650cc, het blokje levert 34pk en is vooral bedoeld om de accu op te laden. Met volledig opgeladen accu en range extender kom je ongeveer maximaal 300 kilometer ver; volgens BMW.

DSC_0228 (Copy)

Qua technologie is er veel te vinden in de BMW i3, de BMW is onder andere uitgerust met connected drive. Hierdoor kan je in combinatie met de BMW i Remote app de BMW i3 volledig beheren. De app is geschikt voor Android en iOS en geeft inzicht in de actuele status van de BMW i3, waaronder huidige accu- en laadstatus van de auto, ook worden de eventuele servicemeldingen getoond op het scherm.

DSC_0233 (Copy)

Beschikbaarheid

De elektrische auto van BMW wordt momenteel verkocht voor gemiddeld 35.500 euro, met range extender stijgt de prijs tot 39.900 euro. Het zijn forse prijzen, maar hiervoor krijg je wel een degelijke auto met vele mogelijkheden. Met enkele opties loopt de prijs nog verder op.

Bekijk ook de review van de BMW i8.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review:

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikel‘Google werkt aan aangepaste Play Store voor China’
Volgend artikelGaat Apple de strijd aan met GoPro?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in