Review: BMW i3

Technologie

Ons review is vooral gericht op de technologie van de BMW i3, daarom ook iets meer details over de technische elementen van de BMW i3.

Door de twee grote beeldschermen is er veel mogelijk, BMW heeft hier ook goed gebruik van gemaakt, het nadeel is dat er geen touchscreen bediening is, maar BMW heeft dit zeer goed opgelost door een bedieningsconsole met touch gestures en uiteraard een draaibare knop zoals bekend van de overige BMW’s, bij het begin even wennen maar zeker door de logische plaatsing is dit goed te gebruiken in de praktijk.

DSC_0233 (Copy)

 

DSC_0348 (Copy)

Dashboard

Het dashboard waarop alle informatie wordt getoond, is gelegen op een positie achter het stuur, tijdens het rijden is het goed zichtbaar en het is van duidelijke kwaliteit. Op dit venster wordt er traditioneel dashboard getoond, maar dan met een digitaal tintje.

Media scherm

Het tweede beeldscherm is fors groter en vooral gericht op de media functionaliteiten en uiteraard de navigatie. Dit paneel is eigenlijk het OS voor de auto, alles is hier te vinden, ook de instellingen voor de BMW i3.

DSC_0286 (Copy)

BMW i Navigation

BMW heeft het systeem uitgerust met het BMW i Navigation systeem, welke uiteraard geschikt is voor de elektrische toepassingen, zo is het via de navigatie mogelijk om snel en eenvoudig een laadpunt te vinden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de actieradiusassistent, in de praktijk werkt deze functie verrassend goed. Een handige optie is dat de routes in kaart worden gebracht op basis van uiteenlopende factoren zoals laadstatus, rijstijl en de verkeerssituatie. Door de directe verbinding wordt er ook gekeken of het wellicht sneller is om met de metro of tram verder te draaien.

DSC_0291 (Copy)

Indien er een route is gepland welke buiten het bereik van de actieradius worden er extra opties getoond, waaronder met een tussenstop bij een laadpunt.

DSC_0292 (Copy)

Standaard functionaliteiten zijn ook aanwezig, waaronder het eenvoudig zoeken van POI’s welke op afstand zijn gelegen, zoals tankstations of parkeermogelijkheid.

DSC_0294 (Copy)

Het navigatie systeem heeft veel opties en is behoorlijk uitgebreid, ook de bediening werkt zeer goed. Het is goed om te zien dat BMW ook in de navigatie software duidelijk een connectie heeft gemaakt met Connected Drive en de BMW i3, waaronder de route bepaling op basis van de beschikbare capaciteit. Ook wordt er regelmatig real-time verkeersinformatie getoond:

DSC_0324 (Copy)

Camera voor parkeren

Parkeren wordt steeds makkelijker, ook de BMW i3 beschikt over enkele functionele toepassingen om het parkeren zo makkelijk mogelijk te maken. Zowel aan de voorzijde, achterzijde en zijkant zijn er sensors aanwezig.

DSC_0351 (Copy)

Tijdens het parkeren wordt ook de parkeerrichting duidelijk aangegeven in de vorm van enkele lijnen, via een geluidstoon wordt er een waarschuwing vrijgegeven als het object te dicht bij komt, ook te zien aan de kleur weergave in de twee vlakken voor en achter de BMW.

DSC_0347 (Copy)

Interieurivoorventilatie

Een andere toffe functionaliteit is de voor ventilatie mogelijkheid, hierdoor heb je de mogelijkheid om de BMW voor te verwarmen of op de gewenste temperatuur te behouden. Deze optie kan je tijdens het afsluiten van de BMW activeren of via de ConnectedDrive app.

DSC_0340 (Copy)

Connected Drive app

BMW heeft voor de BMW i3 en BMW i8 een app op de markt gebracht welke meer inzicht geeft in de BMW. Via de app krijg je meer inzicht over de laadstatus en is het mogelijk om enkele functionaliteiten uit te voeren via de app.

DSC_0343 (Copy)

Meer info over de app op en web interface op de volgende pagina; connected drive:

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review:

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikel‘Google werkt aan aangepaste Play Store voor China’
Volgend artikelGaat Apple de strijd aan met GoPro?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in