Xiaomi 3 TV Box: Ideaal voor bij de TV

Xiaomi heeft naast de smartphones nog meer producten op de markt, denk hierbij aan smartwatches en streaming devices. De Xiaomi Box 3 is een handzame TV bos welke de mediafunctionaliteiten naar de TV kan brengen. 

mi_box_pro_1403244777

Intern beschkt de Xiaomi 3 over behoorlijk krachtige hardware, zo is er een Amlogic AS905 processor te vinden welke beschikt over een quad core chip. De CPU wordt bijgestaan door 1GB aan RAM en 4GB interne ROM opslag.

De Amlogic S905 is een chip welke is gebaseerd op de Cortex A53 core, het gaat hierbij om een 64-bit architectuur.

Ideaal voor media toepassingen

De Xiaomi 3 TV Box is uitstekend geschikt voor de media functionaliteiten, vooral door de interne Mali 450 GPU is er een uitstekende performance beschikbaar voor het afspelen van media. 4K en 2K worden ondersteund. Ook qua aansluitingen is er zeker geen gebrek, aan de achterzijde is er een  USB poort aanwezig en een HDMI aansluiting, met de USB aansluiting is het mogelijk om een USB stick of externe schijf te koppelen welke je kan benaderen voor het afspelen van media.

Android

Xiaomi heeft het systeem voorzien van Android 5.0 met een voorbereiding voor XBMC/ Kodi, hierdoor is het eenvoudig om direct aan de slag te gaan met de media toepassingen. Ook wordt de H265 video code direct ondersteund.

Besturing

De Xiaomi TV Box wordt geleverd met een motion sensing game controller, dit is tevens ook de besturing voor het apparaat, uiteraard kan je de TV box ook bedienen via de smartphone. Met de afstandsbediening van Xiaomi kan je tevens spraakbesturing gebruiken, hierdoor kan je eenvoudig en snel navigeren in Android.

Je kunt verbinding maken met het internet via een WiFi netwerk, maar ook via een standaard internetkabel. De Mi Box heeft zowel ondersteuning voor een 2.4ghz als een 5.0ghz draadloos signaal. Het voordeel van het 5Ghz netwerk is dat er een snellere snelheid mogelijk is, het nadeel is de beperkte afstand, het bereik is in de meeste gevallen minder en gaat ook minder goed door muren heen.

Beschikbaarheid

Xiaomi blijft een merk wat vooral in Nederland lastig is te krijgen, het voordeel van Xiaomi is de prijs, de apparaten zijn zeer goedkoop. Via de website Gearbest is het mogelijk om de Xiaomi TV box te bestellen voor een bedrag van $67.73 , hiervoor gebruik je de kortingscode: GBXM3

 

Vorig artikelNiet alle USB Type C kabels zijn veilig
Volgend artikelSpecificaties Meizu Pro 5 Mini verschijnen online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in