Microsoft breidt Azure cloud verder uit naar Engeland, Ierland en Nederland

Microsoft heeft vandaag laten weten dat de Azure cloud beschikbaar is gekomen in een nieuwe regio. Azure is vanaf vandaag ook beschikbaar in England, daarnaast heeft Microsoft ook laten weten dat er datacenters worden toegevoegd in Nederland. 

microsoft-data-center-600x375

De Azure cloud van Microsoft is op dit moment een van de grootste omgevingen gericht voor de cloud, alleen Amazon is op dit moment nog groter. Op dit moment heeft Microsoft 24 Azure regio’s, binnenkort komen er nog een aantal nieuwe regio’s bij.

De nieuwste regio is opgezet in het Verenigd Koninkrijk, Azure klanten kunnen het Verenigd Koninkrijk nu ook gebruiken voor de Azure diensten.

Sinds vandaag is het datacenter van Microsoft in het Noord-Hollands Middenmeer in gebruik genomen, en er komt een tweede bij. Zo heeft Microsoft laten weten. Het complex in de Noord-Hollandse polder dient als hub voor Microsofts clouddiensten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Microsoft heeft 2 miljard euro in het nieuwe datacenter gestoken, dat zo’n 150 tot 200 vaste banen moet opleveren.

Vorig artikelReview: Epson ecotank L555
Volgend artikelAndroid app Google Maps krijgt offline navigatie mogelijkheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in