Review: BMW i8

Op Technieuws.com verschijnen er normaal gesproken alleen hardware producten welke tech gerelateerd zijn. Na de BMW i3 hebben wij opnieuw een auto getest welke uit de i reeks van BMW afkomstig is, het gaat hierbij dit keer om de BMW i8. De sportieve sportwagen van BMW, welke is voorzien van vele technologieën. 

BMW-i8-2

 

De BMW i8 is een plug-in hybride sportwagen welke de voordelen en technieken van een elektronische auto combineert met de  techniek van een verbrandingsmotor. Het resultaat is een aparte rijbeleving. De test is vooral gericht op de elektronische elementen in de BMW i8 en het uiterlijk.

iedereen stelt de vraag: ‘Wat is dit voor gevaarte?!’

De BMW i3 van BMW is vooral gericht op dagelijks gebruik, de i8 zit in een andere richting. Het is een sportieve wagen, welke zeer opvallend is, dit komt vooral omdat de auto in Nederland zeer beperkt is, en het uiterlijk natuurlijk de aandacht vraagt. Je moet niet stil komen te staan met de BMW i8. Voor je het weet krioelt het van de mensen, vooral als de vleugeldeuren opengaan, een vraag van vele; Wat is dit voor ’n auto? Het is de nieuwe BMW i8, een combinatie van een verbrandingsmotor en elektromotor.

DSC_0745 (Copy)

Schuin van achter oogt de toegepaste aerodynamica het meest imponerend. Het design van de BMW i8 is opvallend, maar zeer goed gelukt wat ons betreft in vergelijking met het concept uit 2011. De i8 is zeker wat anders in vergelijking met de BMW i3, vooral het vermogen is een wereld van verschil, dit komt vooral door de combinatie van elektronisch en een verbrandingsmotor.DSC_0457 (Copy)

De BMW i8 met eDrive technologie is leverbaar met slechts 7% bijtelling. Er zijn verschillende rij-mogelijkheden, waaronder onder andere volledig elektrisch en de sportstand waarbij het volledige vermogen beschikbaar is, zowel elektrisch als vanuit verbrandingsmotor.

DSC_0755 (Copy)

Technologie in de BMW i8

Ook qua technologie is er veel te vinden, BMW heeft de techniek het woord ConnectedDrive meegegeven, dit is de basis van de connectiviteit van de BMW. Hierdoor kan je in combinatie met de BMW i Remote app de BMW i8 volledig beheren. De app is geschikt voor Android en iOS en geeft inzicht in de actuele status van de BMW i3, waaronder huidige accu- en laadstatus van de auto, ook worden de eventuele servicemeldingen getoond op het scherm.

Connected Drive is ook te vinden in de auto zelf, denk hierbij aan het uitgebreide navigatie systeem en de overige toepassingen op gebied van rij-ervaring en techniek. Op de volgende pagina’s gaan we verder in op de technologie van de i8.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review:

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelSamsung Gear S2-update brengt vele nieuwe opties
Volgend artikelGalaxy S7 krijgt zelfde design als Galaxy S6

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in