Review: BMW i8

Technologie

De BMW i8 zit vol met technologie, zoals op de voorgaande pagina’s al vermeld beschikt de i8 over connected drive, een techniek waarmee je de auto volledig kan bedienen. Naast de connected drive is er meer te vinden, waaronder de laserlampen, dit is opnieuw een optioneel pakket maar geeft een lichtbereik tot 600 meter.

DSC_0777 (Copy)

Door de twee grote beeldschermen is er veel mogelijk, BMW heeft hier ook goed gebruik van gemaakt, in het begin lijkt het een nadeel dat er geen touchscreen aanwezig is, maar door de simpele bediening via de console knop is het eenvoudig om te navigeren door het menu om zo verschillende acties te starten. Door de logische plaatsing is de besturing hierdoor ook tijdens het rijden veilig en zeer eenvoudig.

DSC_0447 (Copy)

De sport stand wordt aangegeven met een rood design, terwijl de hybride modus een blauw design aangeeft. Op het scherm zijn vele elementen aanwezig, waaronder de standaard informatie. Ook is het bereik van de elektrische modus te zien, zoals hieronder te zien in blauw aangegeven.

Design-BMW-i8-teller

DSC_0771 (Copy)

Dashboard

BMW-i8-interieur

Het dashboard waarop alle informatie wordt getoond, is gelegen op een positie achter het stuur, tijdens het rijden is het goed zichtbaar en het is van duidelijke kwaliteit. Op dit venster wordt er traditioneel dashboard getoond, maar dan met een digitaal tintje. Een bijzondere toevoeging is de Head-Up display. Het BMW Head-Up Display toont belangrijke informatie direct in het gezichtsveld van de bestuurder.

Je kan het Head-Up display zien als een projector welke achter het dashboard is geplaatst waarbij het beeld op het voorruit wordt getoond, ook onze omstandigheden met veel zonlicht blijft dit verrassend goed werken in de praktijk. Door een spiegelsysteem verschijnt deze projectie op ongeveer twee meter afstand boven het einde van de motorkap. De informatie welke verschijnt is volledig full colour.

Het Head-Up display is naar eigen wens volledig configureren, zo kan je zelf aangeven welke informatie zichtbaar moet zijn op het scherm, het is onder andere mogelijk om de navigatie, snelheid en waarschuwingen te tonen. Ook worden verkeersborden getoond en informatie over het snelheidslimiet.

DSC_0452 (Copy)
Ook een browser is aanwezig in het media systeem van de i8.

Assistentiesystemen

BMW-i8-parkeren
Parkeren gaat eenvoudig via de vele camera’s.

Het assistentiesysteem is een optioneel pakket, deze techniek is vooral gericht op de veiligheid. De assistentiesystemen zijn gericht op de camerabesturing. Wordt een persoon of een obstakel herkend dat remt de BMW i8 automatisch af, dit is van toepassing op een snelheid tussen de 10 en 60km/h. Bovendien is het mogelijk om informatie meldingen te tonen van het multimediasysteem. In de praktijk werkt dit verrassend goed. Ook is er een functionaliteit aanwezig als je bijvoorbeeld te dicht op een voorganger rijdt.

BMW-i8-verkeer (1)BMW-i8-verkeer (2)

BMW i Navigation

DSC_0473 (Copy)

BMW heeft het systeem uitgerust met het BMW i Navigation systeem, welke uiteraard geschikt is voor de elektrische toepassingen, zo is het via de navigatie mogelijk om snel en eenvoudig een laadpunt te vinden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de actieradiusassistent, in de praktijk werkt deze functie verrassend goed. Een handige optie is dat de routes in kaart worden gebracht op basis van uiteenlopende factoren zoals laadstatus, rijstijl en de verkeerssituatie.

DSC_0373 (Copy)

De bediening gaat zowel via de console als via spraak invoer:

BMW-i8-navigatie

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review:

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelSamsung Gear S2-update brengt vele nieuwe opties
Volgend artikelGalaxy S7 krijgt zelfde design als Galaxy S6

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in