Review: BMW i8

Rij-eigenschappen

Een sportwagen met een 1.5 liter driecilinder motor die ook in de Mini ligt, op papier niet echt bijzondere specificaties. Maar in de praktijk is dit wel een ander verhaal. De verbrandingsmotor zorgt voor de aandrijving op de achterwielen, door de enorme turbo komt er 230 PK uit de verbrandingsmotor, de elektromotor is goed voor 95 PK welke is gericht op de voorwielen, door deze combinatie is de i8 verrassend snel.

In de sportmodus, worden alle krachten gebundeld. Dit zorgt voor een zeer snelle aandrijving.

Vooral in de sport stand kan de BMW i8 goed mee in de sport klasse, zoals bijvoorbeeld de Porsche 911. In de sportmodus staat de 230PK benzinemotor continu te draaien, in deze modus kan ook de elektromotor meedoen, hierdoor heb je vol vermogen.  Achterin de i8 ligt nog een klein 35 pk sterk motortje welke dient voor de turbo en range extender. In totaal heb je 360PK beschikbaar, voor een auto van 1490 kilo niet slecht. Het bijzondere is dat die elektromotor is verbonden met een tweetrapstransmissie, in de praktijk zorgt dit voor een zeer goede aandrijflijn en een auto verschillenden doelen heeft, zo is er vermogen beschikbaar, maar ook comfortabel rijden is geen enkel probleem.

Het rijden met de BMW gaat zeer soepel, schakelen kan je doen met de flippers achter het stuur en zorgt voor het sportieve karakter. De motor klinkt sportief, de auto ligt strak en laag en de acceleratie van 0-100 kilometer per uur in 4,4 seconden maken ‘m net zo snel als een Porsche 911. Het grote voordeel is de vele technieken welke zijn gebruikt in de BMW i8, zo is er zeer compleet media systeem aanwezig zoals op de voorgaande pagina beschreven.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review:

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelSamsung Gear S2-update brengt vele nieuwe opties
Volgend artikelGalaxy S7 krijgt zelfde design als Galaxy S6

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in