Data van 13 miljoen MacKeeper gebruikers op straat

Volgens beveiligingsonderzoek Chris Vickery zijn de gegevens van MacKeeper gebruikers zeer slecht beveiligd, hierdoor heeft hij privacygevoelige data van meer dan 13 miljoen MacKeeper gebruikers heeft weten te achterhalen. 

Mackeeper

MacKeeper

Volgens de onderzoeker zijn de klantgegevens van MacKeeper zeer slecht beveiligd, hierdoor is het eenvoudig om de data te achterhalen. Hij heeft op Reddit laten wetend at hij recent meer dan 13 miljoen accountgegevens heeft gedownload van Mackeeper. Het gaat hierbij om informatie zoals e-mailadressen, gebruikersnamen, wachtwoord-hashes en computernamen. Ook licenties, computernamen en telefoonnummers zijn aanwezig.

Wel waren de wachtwoord wel beveiligd, maar de beveiliging is zo zwak dat het eenvoudig is om de data te achterhalen. Vickery spreekt van een ‘extreem zwakke’ maatregelen die zijn genomen om de data te beschermen.

Vickery heeft om het te bewijzen een screenshot van de gegevens gepubliceerd. Volgens hen was de database volledig onbeveiligd. Uren na de melding is de server nog steeds bereikbaar en niet beter beveiligd.

Vorig artikelNederlandse juristen willen Facebook voor de rechter
Volgend artikelErnstig lek in Joomla CMS aanwezig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in