Wat zijn de risico’s van Popcorn Time?

Op dit moment maken ongeveer 600.000 Nederlanders gebruik van de illegale videostreamingdienst Popcorn Time. Met de dienst is het eenvoudig om recente films en series volledig gratis te bekijken. 

Popcorn-time

Het aanbod van de streamingdienst is behoorlijk groot, vaak zijn series welke recept in bioscopen draaien al te vinden op Popcorn Time, het is echter nog de vraag hoeland het kan. Popcorn Time is illegaal in Nederland.

Gebruik van Popcorn Time

Sinds vorige maand is er in diverse Europese landen een klopjacht begonnen op de initiatiefnemers én de gebruikers welke gebruik maken van Popcorn Time. Als je een film via Popcorn Time bekijkt, wordt de film stukje voor stukje binnengehaald, stukjes van de film deel je weer met andere gebruikers. Het systeem maakt gebruik van de torrent techniek, hierdoor is er geen opslagcapaciteit vereist en is er geen centraal punt waar alle data vanaf opgehaald wordt. Je kan het zien als een groot netwerk van gebruikers welke de bestanden met elkaar delen. Hierdoor is de aanpak van Popcorn Time lastig.

Popcorntime.io, een van de twee aanbieders van Popcorn Time, is al gestopt, dit is gedaan uit angst voor rechtszaken, een andere populaire variant; Popcorn-Time.se werkt op dit moment nog wel.

Boetes in Nederland?

In het buitenland worden er al verschillende boetes uitgedeeld aan gebruikers welke Popcorn Time gebruiken. Het lijkt erop dat dit langzaam ook naar Nederland komt. Hoe hoog in Nederland de claim wordt als het filmmaatschappijen lukt om individuele internetgebruikers te vervolgen, is nog onduidelijk. In Duitsland vragen aanklagers rond de 800 euro. In Denemarken is dat rond de 250 euro.

 

Vorig artikel‘LG G5 krijgt dubbele camera en tweede scherm’
Volgend artikel€ 50 cashback bij Motorola Moto X Play

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in