QNAP TS-563 Review: Topper voor de zakelijke markt

Qnap TS-563

De Qnap TS-563 NAS is voornamelijk gericht op de zakelijk markt, de NAS beschikt over voldoende zakelijke toepassingen waaronder de mogelijkheid tot een 10GbE PCIe aansluiting. Tevens is er een krachtige databeveiliging aanwezig met een hoog presterende hardwareversnelde engine met een AES 256-bit full NAS volume encryptie engine.

QNAP TS-563-4

Standaard beschikt de NAS over een AMD processor, het gaat hierbij om een AMD x86 G-Series Quad Core processor welke zijn werkt doet op een snelheid van 2Ghz. Standaard wordt de NAS geleverd met 2GB aan RAM, ook is er een een exemplaar beschikbaar welke standaard de beschikking heeft over 8GB aan RAM, echter is het geen probleem om de NAS eenvoudig te upgraden. Ook het 2GB exemplaar kan je eenvoudig upgraden tot 16GB aan RAM maximaal, dit is mogelijk met 2x8GB.

QNAP TS-563-9

Virtualization Station

De Qnap Ts-563 heeft tevens de mogelijkheid om virtueel een besturingssysteem op het platform te draaien met behulp van de Intel Virtualization Technology VT-X. Doormiddel van het Virtualization Station is het voor de NAS mogelijk om virtueel platformen zoals Windows, Linux en Ubuntu te kunnen downloaden. Wel wordt het model met 8GB RAM aanbevolen indien het virtualisatie platform wordt gebruikt in combinatie met de AMD-V virtualisatietechnologie. Het kan met 2GB, maar met 8GB draait alles een stuk sneller, en blijven de basis functionaliteiten ook nog goed performen.

Er zijn vijf hot swap bays aanwezig waarin je maximaal 30TB aan opslag kan verwerken. Maximaal 6TB per bay. Via een uitbreidingseenheid is het mogelijk om de opslag te vergroten. Uitbreidingsunits zijn onder andere de UX-800P en UX-500P.

Voor een RAID opstelling heb je minimaal twee schijven nodig zodat je deze in bijvoorbeeld mirror ( raid 1 ) kan zetten. Naast deze raid functionaliteit heeft de NAS ook de mogelijkheid tot onderstaande RAID functie’s:

  • JBOD
  • RAID-0
  • RAID-1
  • RAID-1E
  • RAID-5
  • RAID-6
  • RAID10

Raid informatie

Voor de consument is Raid 1 en Raid 5 het meestgebruikte RAID platform. Bedrijven hebben vaker de voorkeur tussen Raid 5 en Raid 6. Het grote voordeel van Raid 6 is de betrouwbaarheid en herstel garantie, aangezien twee van de vier schijven defect kunnen raken zonder dat de data verloren gaat. Bij Raid 5 blijft het systeem bij één defecte schijf doordraaien. Bij Raid 5 worden de partitieblokken niet op een enkele schijf opgeslagen, de partitieblokken worden verdeeld over de schijven in de array. Bij een RAID 5 array kan ongeacht het aantal schijven altijd één willekeurige schijf sneuvelen en is al je data veilig. Wie dit nog niet veilig genoeg vind kan uiteraard ook kiezen voor een Raid 6 setup. Bij dit type wordt de andere vorm van parity altijd op twee schijven weg schreven, zo kunnen er altijd twee willekeurige schijven kapot gaan zonder dat ja data kwijt raakt.

In het geval van Raid 1 dupliceert het apparaat de eerste schijf op het tweede exemplaar. Mocht een van de schijven uitvallen, dan heb je nog een back-up. Je kunt er ook voor kiezen om de schijven alleen als opslag en niet als back-up te gebruiken. Hierdoor heb je een risico; mochten de schijven uitvallen dat je waarschijnlijk data kwijt ben. Ook hebben wij een externe hardeschijf gekoppeld waarop de data staat, zo ben je er zeker van dat de data veilig blijft bij het uitvallen crashen van het systeem of van de hardeschijven. Wij gebruiken twee WD green schijven met een totaal opslag van 4TB. De WD green schijven beschikken over een Sata 600 aansluiting.

Bij Raid 5 worden de partitieblokken niet op een enkele schijf opgeslagen, de partitieblokken worden verdeeld over de schijven in de array. Bij een RAID 5 array kan ongeacht het aantal schijven altijd één willekeurige schijf sneuvelen en is al je data veilig. Wie dit nog niet veilig genoeg vind kan uiteraard ook kiezen voor een Raid 6 setup. Bij dit type wordt de andere vorm van parity altijd op twee schijven weg schreven, zo kunnen er altijd twee willekeurige schijven kapot gaan zonder dat ja data kwijt raakt.

Design

QNAP TS-563-8

Qua design lijkt te Qnap TS-563 veel op zijn voorgangers, zo is er aan de voorzijde de bekende copy knop te vinden, hiermee is het mogelijk om USB media snel te back-uppen. Aan de voorzijde is er tevens een USB 3.0 aansluiting aanwezig en de aan/uit knop.QNAP TS-563-5

Aan de achterzijde van het apparaat zijn er vier USB 3.0 aansluiting en tweemaal een gigabit ethernet aansluiting. Via de PCIe uitbreiding is het mogelijk om eventueel nog een 10GbE kaart te monteren of een extra gigabit netwerk interface.

QNAP TS-563-6

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TS-563:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP TS-563
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9
Prijs verhouding
9
Installatiegemak
10
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelApple werkt aan draadloze AirPods van beats
Volgend artikelBen verhoogt 4G downloadsnelheid naar 75 Mbit/s
review-qnap-ts-563De Qnap TS-563 is een NAS welke vooral voor de zakelijke markt geschikt is. Zo beschikt de Qnap TS-563 over 10GbE uitbreidingsunit en is er een behoorlijke interne processor aanwezig. Ook is het eenvoudig om de NAS uit te breiden qua opslag en RAM, waarmee de NAS zeker voor de zakelijke omgeving veel kan schakelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in