Zo kan je de upgrade notificatie van Internet Explorer verwijderen

Microsoft stopt met de ondersteuning van alle versie onder Internet Explorer 11. Oudere browsers, waaronder bijvoorbeeld Internet Explorer 8 of 9 zullen notificaties gaat tonen dat wordt aangeraden om over te stappen naar een andere browser. Mocht je deze melding willen uitschakelen dan is het mogelijk via een simpele tweak. 

Uiteraard is het verstandig om toch te upgraden naar een nieuwere versie, waaronder bijvoorbeeld Internet Explorer 11, aangezien de oudere versies vaak beschikken over veiligheidsproblemen.

Upgrade notificatie uitschakelen

Om de melding om welke reden dan ook te verwijderen in de oudere versies is het vereist om in het register van Windows een aanpassing te doen.

Open het register en navigeer naar onderstaande registermap. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl.

In de map FeatureControl moet er een nieuwe sleutel aangemaakt worden, maak hiervoor een nieuwe sleutel aan. Noem de waarde: FEATURE_DISABLE_IE11_SECURITY_EOL_NOTIFICATION

In de map moet er een nieuwe DWORD aangemaakt worden, maak een DWORD 32-bits waarde aan en noem deze iexplore.exe, klik met de rechtermuisklik op iexplore.exe een zet de waardegegevens op 1. Na een herstart van de browser is de melding verwijderd.

Vorig artikelLenovo stopt met goedkope Moto-smartphones
Volgend artikelMicrosoft gestopt met Windows 8 ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in