Alleen Apple verkocht meer pc’s in 2015

De PC markt is in 2015 opnieuw flink achteruit gegaan. 2015 was geen goed jaar voor de verkoop van pc’s. Apple is op dit moment de enige fabrikant welke meer pc’s heeft verkocht in vergelijking met een jaar eerder in 2014.

Apple-Mac

De PC branche kende het slechtste jaar in zeven jaar tijd, alleen Apple heeft meer pc’s verkocht. Zo blijkt uit een nieuw rapport van marktonderzoeksbureau IDC.

Wereldwijd werden in het laatste kwartaal van vorig jaar maar liefst 10,6 procent minder pc’s verscheept dan de laatste drie maanden van 2014. Voor het eerst in drie jaar tijd is de teller qua aantal blijven hangen onder de 300 miljoen exemplaren. Vrijwel alle fabrikanten kregen te maken met een forse daling, Apple heeft meer pc’s verkocht in vergelijking met 2014. Dit komt vooral door de nieuwe exemplaren welke op de markt zijn verschenen.

Windows 10 heeft nauwelijks impact gehad op de pc verkoop. Veel gebruikers upgraden wel naar Windows 10, maar kopen daarvoor geen nieuwe computer. Dit komt ook omdat de update naar Windows 10 gratis is voor Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1 gebruikers.

Vorig artikelGoogle Cardboard krijgt ook ondersteuning voor 360 graden audio
Volgend artikelSamsung produceert Snapdragon 820 voor Qualcomm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in