Xiaomi verkocht minder smartphones in 2015

Xiaomi heeft in 2015 minder smartphones verkocht, het is daarom ook niet gelukt om het doel in 2015 van 80 miljoen smartphones te behalen. De fabrikant heeft ruim 70 miljoen smartphones verkocht, dat is toch een stijging van 15 procent in vergelijking met vorig jaar, maar wel fors minder dan de verwachting. 

Xiaomi-Redmi-Note-2-and-Note-2-Prime-b

De fabrikant heeft eerder laten weten dat het doel van 100 miljoen smartphones te verkopen niet is gelukt, daarom werd het doel van 100 miljoen vrij snel bijgewerkt naar 80 miljoen. Xiaomi is niet langer de grootste fabrikant, Het Chinese Huawei heeft de fabrikant ingehaald, dat bedrijf heeft afgelopen jaar wel meer dan 100 miljoen smartphones verkocht.

Xiaomi is momenteel in China het één na meest waardevolle bedrijf met een waarde van ruim 46 miljard dollar. De fabrikant doet het voornamelijk goed door de smartphone welke met zeer degelijke specificaties zijn uitgerust en worden verkocht voor een goedkoop aantrekkelijk bedrag. Vaak zijn de smartphones twee keer zo laag als bij de concurrentie. Steeds meer Chinese kopen een nieuwe smartphone, hierdoor is de markt verzadigd, en worden er minder nieuwe smartphones verkocht.

Vooral in thuisland China doet Xiaomi het erg goed, zeker voor een start-up welke in 2010 is opgericht, de Mi 4i op dit moment een van de nieuwste smartphones, ook de Mi Power Bank doet het erg goed, zeker gezien de zeer lage adviesprijs.

Vorig artikelSamsung Galaxy S7 krijgt live foto functionaliteit
Volgend artikelWikipedia bestaat vandaag 15 jaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in