Wikipedia bestaat vandaag 15 jaar

Wikipedia bestaat vandaag exact 15 jaar. De gratis online encyclopedie is nog steeds een van de best bezochte websites ter wereld. Al jarenlang is Wikipedia te vinden in de top 10 van meest bezochte websites ter wereld. Precies 15 jaar geleden op 15 januari 2001 is Wikipedia gestart met de website. 

Wikipedia

Wikipedia is een website welke volledig gratis toegankelijk is voor iedereen, ook mag iedereen de encyclopedie bewerken en pagina’s aanmaken. Op dit moment is de Engelstalige Wikipedia veruit het populairst. De Nederlandse variant heeft op dit moment 1,8 miljoen artikelen.

Elke maand heeft de website ruim 430 miljoen unieke bezoekers per maand. Het is zeker geen verassing, maar Engelstalige pagina’s worden over het algemeen veel meer bekeken dan de Nederlandse pagina’s. Engelstalige pagina’s werden in 2015 gemiddeld 7.394.780.814 keer per maand bekeken in Nederland is dat 155.590.386 keer per maand.

Regelmatig worden er donatierondes gehouden, afgelopen jaar heeft de stichting achter de website al meer dan 72 miljoen dollar ontvangen.

Bron: Bright.nl

Vorig artikelXiaomi verkocht minder smartphones in 2015
Volgend artikelSpecificaties Xiaomi Mi5 uitgelekt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in