Review Asustor AS1002T: Prima instap NAS

Asustor AS1002T

Asustor is wellicht een onbekend merk, maar qua herkomst zit het wel goed. Asustor is een dochteronderneming van Asus en is opgericht door Qnap medewerkers. Qua functionaliteiten is Asustor vergelijkbaar met concurrenten Synology en Qnap, afgelopen jaar heeft Asustor flinke verbeteringen doorgevoerd in het ADM systeem, inmiddels is ADM 2.5 de meest recente versie van het besturingssysteem.

Asustor-AS1002T-3

Intern is er ruimte voor twee hardeschijven met sata, ook kunnen er natuurlijk SSD’s gebruikt worden. Aan de achterzijde van het apparaat is er een 1Gbit netwerk aansluiting te vinden waarmee een maximale snelheid mogelijk is van 100 tot ongeveer 130MB/sec. Doordat er twee schijven aanwezig zijn is het mogelijk om de AS1002T in te richten als RAID systeem, hiervoor kan Raid 1 en Raid 0/1 gebruikt worden. Met Raid 1 zal er een exacte kopie gemaakt worden op de twee schijf van het apparaat, indien er problemen zijn met één van de schijven blijft de NAS zijn werkt doen. Indien je meer RAID mogelijkheden wil gebruiken ben je beter af met de AS1004T NAS, dit is de grotere variant welke beschikt over 4-bays.

Specificaties

Intern is er 512MB DDR3 geheugen te vinden, helaas is dit niet uit te breiden, maar dat is dan ook zeker terug te zien aan de prijs. Over het algemeen geeft de NAS prima prestaties onder de aanwezige hardware dat komt voornamelijk door de redelijke snelle Marvell Armanda 385 ARM dual-core CPU. Ook verbruikt het ADM weinig resources waardoor de NAS prima prestaties heeft op de functionaliteiten welke aanwezig zijn.

Aan de achterzijde van de NAS is één gigabit aansluiting aanwezig, en één USB 3.0 aansluiting. HDMI ontbreekt op de AS1002T.

Asustor-AS1002T-2

De voorzijde is uitgerust met één USB 3.0 aansluiting, hierdoor zijn de aansluitingen beperkt, maar voldoende voor de functionaliteiten.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS1002T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
8
Software
8
Prijs verhouding
9
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelWhatsapp wordt gratis, maar wat is het verdienmodel?
Volgend artikeliPhone 6S beschikt over problemen met batterijpercentage
review-asustor-as1002tDe Asustor AS1002T is een zeer goede NAS voor de instap categorie. De hardware is prima in orde en ook de snelheid is zeer goed te noemen. Zeker voor een bedrag van 200 euro is de NAS intressant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in