Review Asustor AS1002T: Prima instap NAS

Installatie

De installatie is redelijk eenvoudig en is vergelijkbaar met de installatie van Synology en Qnap, via de netwerk interface is het eenvoudig om de NAS volledig te configureren met de functionaliteiten welke van toepassing zijn.

Het installeren van de schijven gaat bij de AS1002T anders in vergelijking met de duurdere systemen van Asustor, hiervoor dien je de behuizing open te schroeven, intern is er een bay te vinden met ruimte voor twee schijven, hierin is het mogelijk om twee sata te schijven te monteren welke je eventueel in een RAID configuratie kan configureren.

Asustor-AS1002T-4Asustor-AS1002T-5

De software setup vereist weinig ICT kennis, alle stappen worden duidelijk beschreven, en de standaard configuratie is al voorzien van de meeste functionaliteiten. Tijdens de installatie is het ook mogelijk om de RAID te configureren, dit is wel aangeraden, zodat je direct na de installatie kan beginnen met de configuratie van de NAS.

Software installatie

Om de installatie te starten is het aangeraden om het netwerk te scannen met Control Center, via de software heb je de mogelijkheid om de informatie van de NAS uit te lezen, waaronder het IP adres. Via het IP adres is het mogelijk om de installatie te starten.

Qua installatie is de Asustor erg makkelijk, klik tweemaal op volgende en de installatie is gestart.

Asustor-1

Na het selecteren van de juiste ADM files zal de NAS starten met de installatie. Het is aangeraden om de Asustor Live Update te gebruiken, hierdoor krijgt de NAS automatisch de laatste live updates welke geschikt zijn voor de NAS en de ADM versie.

 

Asustor-2

Nadat het systeem is geupdate is de installatie klaar voor gebruik, er is nu een basis installatie aanwezig welke je verder kan configureren. Er zijn twee opties, een 1-click-setup en een custom setup. Het is aangeraden om de custom setup te gebruiken, hierbij heb je de meeste configuratie opties.

Asustor-3

De installatie geeft verschillende configuratieschermen, waaronder het opgeven van het juiste account en tijd instellingen. Ook is het mogelijk om direct vanuit de setup de netwerk instellingen te wijzigen, hierbij heb je de keus om een static of automatic IP adres te gebruiken, ook kan je de DNS configureren.

Volume settings

Met de optie volume settings is het mogelijk om het RAID niveau te configureren, wij gebruiken twee schijven, hierdoor is RAID 1 de beste optie.

Asustor-5

Startscherm

De Asustor start na de installatiesetup op in onderstaand start scherm. Op het startscherm heb je de mogelijkheid om verschillende instellingen te veranderen en de snelkoppelingen te verplaatsen naar andere pagina’s. In vergelijking met de vorige versie van de Asustor software is er een forse verbetering, zo heeft de interface nu 4K ondersteuning en heeft het design een forse upgrade meegekregen, zo zijn de iconen aangepast en zijn er een aantal nieuwe functionaliteiten aanwezig in de software.

Asustor-6

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS1002T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
8
Software
8
Prijs verhouding
9
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelWhatsapp wordt gratis, maar wat is het verdienmodel?
Volgend artikeliPhone 6S beschikt over problemen met batterijpercentage
review-asustor-as1002tDe Asustor AS1002T is een zeer goede NAS voor de instap categorie. De hardware is prima in orde en ook de snelheid is zeer goed te noemen. Zeker voor een bedrag van 200 euro is de NAS intressant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in