Apple repareert beveilingslek via iOS 9.2.1 update

Apple heeft een kritiek beveilingslek opgelost via een nieuwe iOS update. iOS 9.2.1 heeft de problemen opgelost, het gaat hierbij om een kritiek beveilingslek waarmee het mogelijk was om de online identiteit van de iPad- en iPhone gebruikers over te nemen. 

iOS 9.2.1

Via de bug was het mogelijk voor kwaadwillenden om gegevens te kunnen inzien van de iPhone of ipad. Het was mogelijk om via cookies de identiteit van de gebruiker te achterhalen en over te nemen.

Het lek werd in 2013 al ontdekt door het beveiligingsbedrijf Skycure. Het lek werkte via openbare Wi-Fi netwerken waar je via een browser moet inloggen om zo toegang te krijgen tot het WiFi netwerk. Kwaadwillenden kunnen een aanmeld portal namaken waardoor het slachtoffer mogelijk zelf slachtoffer kan worden. Op deze manier is het mogelijk om persoonlijke gegevens van websites te achterhalen.

Skycure heeft laten weten dat de problemen in iOS 9.2.1 zijn opgelost. iOS 9.2.1 beschikt over een groot aantal verbeteringen, zo zijn de oudere toestellen ook sneller geworden.

Vorig artikelInteressante tablet en smartphone aanbiedingen bij Everbuying
Volgend artikelBeelink Intel BT3: Media pc met Windows 10

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in